Det er et usikkert marked i øjeblikket for de private børnepassere i Aalborg Kommune. De har alt for få børn at passe. Foto: Jesper Lange

Usikkert marked for private børnepassere

At være privat børnepasser i Aalborg Kommune er et usikkert erhverv. Næsten hver tiende havde ingen børn at passe i oktober.

I takt med at flere kommuner har valgt at fyre dagplejere, stiger antallet af private børnepassere. Men det er et usikkert marked. Næsten hver tiende godkendte børnepasser i Aalborg havde i oktober slet ingen børn at passe.

Selv om nogle havde fuldt hus med fem børn, havde lige så mange kun ét, to tre eller fire børn. Det fortæller May-Britt Andersen, som er formand for Foreningen af Private Børnepassere i Aalborg Kommune, til Fagbladet FOA, der udkommer torsdag.

At få nye forældres barselsorlov til at passe med børnehavestart er en evig udfordring, og den bliver ikke mindre, nu hvor børnetallet falder, siger May-Britt Andersen, der selv har arbejdet som privat børnepasser i 11 år og oplevet perioder med lavvande.

- Typisk går det galt, når de første børn rejser. Alt krudtet går i begyndelsen til at udvikle den perfekte dagpleje, men det er ikke nok at være dygtig. Man skal også være synligt dygtig og tænke et par år frem. Sætte annoncer i avisen, dele brochurer rundt eller gå hen til de nybagte forældre med barnevognen i Brugsen og præsentere sig, siger hun.

Det koster den enkelte børnepasser i Aalborg omkring 7.000 kroner hver måned at mangle bare ét barn.