Videnscenter til Aalborg

Et videnscenter etableres på teknisk skole i bl.a. Aalborg. Region Nordjylland har givet 500.000 kroner til "Center for mad til mange"

<b>Mad til mange</b>
Et nyt tværfagligt videnscenter skal opsamle al tilgængelig viden om kostspørgsmål blandt de faggrupper, der er involveret i at lave mad til mange mennesker.

<b>Teknisk skole i Aalborg</b>
Indtil videre får "Center for Mad til mange" til huse på teknisk skole i henholdsvis Aalborg og Silkeborg, skriver Nyhedsbrevet 3F.

<b>Underernæring</b>
Baggrunden for videnscentret er blandt andet, at underernæring blandt hospitalspatienter og ældre en kæmpestor udgift for samfundet.

- Folk bliver mere syge, hvis de ikke får det rigtige at spise, og desværre ved vi i dag alt for lidt om, hvad der er det rigtige, siger leder af Center for Ernæring og Tarmsygdomme på Aalborg Sygehus, overlæge Henrik Højgaard Rasmussen, til Nyhedsbrevet 3F.

<b>Penge fra Region Nordjylland</b>
Foreløbig har Region Midtjylland og Region Nordjylland givet henholdsvis 600.000 og 500.000 kroner til videnscentret.
Men fremtidsperspektiverne er, at det med tiden skal komme til at fungere for hele Norden.

<b>Ideen er samarbejde</b>
Ideen er et meget bedre samarbejde mellem de folk, der er involveret i masseproduktion af mad: forskere og udviklere, råvareproducenter, leverandører og de mennesker, der arbejder i landets storkøkkener og kantiner.