LIGE NU:

Videnscenter til Aalborg

Et videnscenter etableres på teknisk skole i bl.a. Aalborg. Region Nordjylland har givet 500.000 kroner til "Center for mad til mange"

Mad til mange
Et nyt tværfagligt videnscenter skal opsamle al tilgængelig viden om kostspørgsmål blandt de faggrupper, der er involveret i at lave mad til mange mennesker.

Teknisk skole i Aalborg
Indtil videre får "Center for Mad til mange" til huse på teknisk skole i henholdsvis Aalborg og Silkeborg, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Underernæring
Baggrunden for videnscentret er blandt andet, at underernæring blandt hospitalspatienter og ældre en kæmpestor udgift for samfundet.

- Folk bliver mere syge, hvis de ikke får det rigtige at spise, og desværre ved vi i dag alt for lidt om, hvad der er det rigtige, siger leder af Center for Ernæring og Tarmsygdomme på Aalborg Sygehus, overlæge Henrik Højgaard Rasmussen, til Nyhedsbrevet 3F.

Penge fra Region Nordjylland
Foreløbig har Region Midtjylland og Region Nordjylland givet henholdsvis 600.000 og 500.000 kroner til videnscentret.
Men fremtidsperspektiverne er, at det med tiden skal komme til at fungere for hele Norden.

Ideen er samarbejde
Ideen er et meget bedre samarbejde mellem de folk, der er involveret i masseproduktion af mad: forskere og udviklere, råvareproducenter, leverandører og de mennesker, der arbejder i landets storkøkkener og kantiner.