LIGE NU:

Borgerforening sætter ekspert på sag mod grusgrav

To borgerforeninger gør fælles front og intensiverer kampen mod ny grusgrav mellem Øster Hornum og Guldbæk.

Øster Hornum og Guldbæk borgerforening fortsætter deres modstand mod en ny grusgrav mellem de to byer og tager et nyt skridt i kampen for at få Regionsrådet til at skrinlægge planerne.

Vidensjurist, Ph. D Sten Bønsing, ekspert i forvaltningsret, skal nu rådgive borgerforeningerne frem mod den 25. oktober, hvor sagen er på regionsrådets næste møde.

- Vi mener, at der er nye og meget tungtvejende grunde til ikke at tillade råstofindvinding i området. Der er vækst i begge byer, øget bosætning og planer om flere store udstykninger, fortæller talsmand for Øster Hornum borgerforening Peter Tuure og fortsætter:

- Dertil kommer, at der er forøgede drikkevandsinteresser i området og så er de råstoffer, der findes netop dér hvor man vil grave hverken i mængde eller kvalitet nogle, der bliver mangel på de næste mange årtier.

Står det til Region Nordjylland skal et område på 24,9 hektar mellem Øster Hornum og Guldbæk i Rebild Kommune udstedes til grusgrav. Men helt samme holdning har borgere i området samt Rebild Kommune ikke.

Borgerforeningerne er helt uforstående overfor den sagsbehandling, der ligger til grund for, at området overhovedet blev genudpeget i råstofplan 2012. Alle saglige argumenter peger på, at området tværtimod burde friholdes, mener borgerne.

- Vi vil nu bruge de næste uger på, at samle alle argumenterne og præsentere dem for politikerne i regionen. Vi er meget fortrøstningsfulde og ved, at vi har søgt vejledning hos én af landet skarpeste kapaciteter indenfor dette område, siger formanden for Guldbæk borgerforening, Lotte Thorsted.