Dans med murene i Støvring

Kunst- og danseinstallationerne "These shapes are made for dancing" tager form i Støvring og skal inspirere byens borgere til dans, leg og bevægelse.

Hvide, røde, sorte og grå cirkler, trekanter og firkanter træder frem på de rødmalede mure ved Ungdomsskolen i Støvring. Her er kunstnere i gang med at male de geometriske former, og der bliver også udsmykket med grafitti på murene.

Alt imens er danser, kunstner og iscenesætter Steen Koerner og hans to dansere, Ibrahim og Malthe i gang med at danse til de geometriske former.

Det lyder måske langhåret, men det er egentlig ret simpelt. Figurerne på murene repræsenterer koreografier, som man kan danse efter.

- Det er jo geometrisk dans, og formerne passer for eksempel til en arm. Så når armen kan følge linjerne, kan man selv finde en vej rundt. Vi kan jo sagtens gøre det uden en mur, men når man skal lære det videre, er det godt at have en mur at støtte sig op af, så man kan se og mærke fixpunkterne, fortæller Steen Koerner, mens han og de to andre dansere demonstrerer de robotlignende dansebevægelser, man kan udføre med hjælp fra muren.

Rebild Ungdomsskole står bag

Projektet hedder "These shapes are made for dancing", og er et kunstnerisk udtryk, der skal forene streetart, dans og musik. Kunstnerne har allerede gennemført projektet i Næstved, hvor der står en 100 meter lang dansemur, og nu er turen altså kommet til Støvring, hvor Rebild Ungdomsskole har været en bærende kraft i forhold til at få kunstnerne til byen.

- Det er spændende, at vi som ungdomsskole kan blande os i byen, og vi har allerede fået mange nysgerrige blikke. Og det her med at være med til at opføre noget, der måske er midlertidigt, hvem ved, hvor længe det skal stå her, det, synes vi, er ret spændende, siger Jens Skov Jørgensen, som er ungdomsskoleleder i Rebild Ungdomsskole.

Der opføres to mure ved ungdomsskolen samt en mur ved byens citycenter overfor Bavnebakkeskolen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland