LIGE NU:

Drabssag fra Blenstrup for retten: Årsag til dødelig blødning er endnu uvis

Den 2. juni 2019 blev en kvinde fundet død i sit hjem i Blenstrup. En bekendt til kvinden er tiltalt for vold med døden til følge.

For mere end et år siden afgik en 56-årig kvinde ved døden i sit hjem i Blenstrup.

I de kommende uger vil sagen være ved retten i Aalborg, hvor en 62-årig mand er tiltalt for vold med døden til følge – i daglig tale kaldet dødsvold.

Mandag var flere vidner i retten for at afgive forklaring i sagen, hvor vidner fra selve dødsdagen var inde for at fortælle, hvad de så, men også vidner, der inden dødsdagen har oplevet og hørt noget, der kunne virke som vold mod den nu afdøde kvinde fra den tiltaltes side.

Undervejs i retssalen forholdt den tiltalte 62-årige mand sig roligt, men afbrød enkelte gange vidnerne, mens de var i gang med deres forklaring, hvilket medførte flere reprimander fra dommeren og tiltaltes egen forsvarer.

Årsag til dødelig blødning?

Den 2. juni 2019 blev politiet kaldt til den nu afdøde kvindes hjem i Blenstrup på Vandværksvej. Til at starte med var sagen en rutinesag, men efter Falck havde undersøgt og forsøgt genoplivet kvinden, kunne de fornemme, at der var noget mistænkeligt ved dødsfaldet.

Derfor blev politiets opgave til en hasteopgave og ikke en rutineopgave.

Kvinden blev fundet i entreen i hjemmet, som er et rækkehus, omgivet af blod og vand. Ifølge den tiltalte var kvinden væltet to gange, og anden gang fik han ikke livstegn fra kvinden. Derfor valgte den tiltalte at skylle kvinden med en bruser i håbet om, at det kunne få liv i hende.

Dødsårsagen er efterfølgende blevet slået fast til at være en hjerneblødning. Ved retten mandag var det dog ikke til at slå fast, hvad der nøjagtigt har forsaget hjerneblødningen.

En statsobducent forklarede ved retten, at hjerneblødningen er opstået efter et stumpt traume mod hovedet, som statsobducenten kalder det. Et stumpt traume betyder, at hovedet enten er blevet slået med noget eller ind i noget – altså kan det både være et fald og et slag, der har forsaget det.

Den afdøde kvinde havde mange mærker og sår, og hvilket af disse, der hænger sammen med den dødelige hjerneblødning, er ikke til at sige, lød det mandag i retten.

Den tiltalte skulle ifølge vidner have siddet i en stol i rækkehusets stue, da politi og Falck ankom til rækkehuset, og være chokeret over situationen. Den tiltalte skulle flere gange have spurgt til, om kvinden virkelig var død.

Fortid med høje råb og skrig

Flere vidner forklarede i retten, hvordan de har boet tæt på den nu afdøde, hvor de ved flere lejligheder har hørt kvinden skrige højlydt.

Tiltalte har forklaret, at den afdøde kvinde var psykisk ustabil, og derfor råbte og skreg hun tit.

Vidnerne fortalte dog i retten, at skrigene i højere grad lød som skrig, der kunne kædes sammen med vold.

Et enkelt vidne havde optaget video af skrigene, som blev afspillet i retten.

Ingen af vidnerne har dog set den tiltalte slå den nu afdøde kvinde, men de er alle overbeviste om, at der er forgået vold mod kvinden fra den tiltaltes side.

Flere retsdage

Forude venter nu yderligere tre retsdage, hvor flere vidner vil afgive forklaring, ligesom den tiltalte skal kendes skyldig eller ikke skyldig i skyldsspørgsmålet.

Dommen ventes at være afgivet i slutningen af august.

Den tiltalte taler ikke dansk, hvorfor der skulle være en tolk til stede for at oversætte for den tiltalte.