LIGE NU:

Nordjyske landbrug inviterer på bondegårdssafari

I sommerferien er det muligt at komme helt tæt på bondegårdsdyrene på syv landbrug i Nordjylland. Sammen med Agri Nord inviterer landbrugene børn og voksne til at komme og se bondegårdsdyrene.

I Rebild Bakker græsser får, lam, køer og lamaer. Dyrene tilhører Andreas Eg Lomborg og Marie Skjødt Fisker, der driver naturlandbruget ”Flyvende græsning” og Rebildcentrets Gårdbutik.

Normalt holder gårdbutikken kun åbent om onsdagen og lørdagen, men i denne uge er den åben alle dage, for Maries og Andreas' landbrug er et af de steder, der holder åbent for nysgerrige børn og voksne i sommerferien.

Her kan du komme på bondegårdssafari i ferien:

- Jeg håber, folk får mulighed for at se, hvordan dyrene har det her på vores naturarealer, hvor dyrene går og spiser græs og lever, som de skal. Vi lever af naturpleje, så vi har ikke en bondegård, som man kender den. Det er et lidt specielt landbrug, siger Marie Skjødt Fisker.

Parret er ikke de eneste, der har åbnet op for besøgende i sommerferien. Over hele Nordjylland holder landbrug åbent hus på udvalgte dage og uger.

Det er Agri Nord, der står for projektet, som skal sætte fokus på dansk landbrug og danske fødevarer ved at vise landstederne frem.

Får, grise, køer og lamaer

På naturlandbruget i Rebild Bakker er der også god mulighed for at se en masse bondegårdsdyr. Parret har nemlig 1000 får, 1500 lam, 200 kreaturer og en flok geder og grise. Derudover har de også to lamaer, som man kan se på turen.

En af dem, der er taget på bondegårdssafari er Anne Merethe Viereck fra Aalborg, der arbejder som pædagogisk konsulent. Hun er afsted med sin datter og sine to børnebørn.

- Min datter havde set det på Facebook, og så tænkte vi, at det kunne være sjovt at komme herud og opleve med børnebørnene og se fårene og køerne, for de elsker at kigge på dyr, siger hun.

Mandag var der cirka 50 besøgende på naturlandbruget, og Marie Skjødt Fisker tror, at det tiltaler folk, at arrangementet er udendørs og med masser af plads, så der nemt kan holdes afstand.

- Tiltag som det her, hvor man er ude og ikke er så tæt på hinanden, men selv kan styre, hvor man går hen, det tror jeg er meget tiltalende for folk i denne tid, siger Marie Skjødt Fisker.

Rettelse: Det er tidligere fremgået af artiklen, at de syv landbrug alle holder åbent i uge 29. Det er rettet, for landbrugene har åbent i forskellige uger og dage i løbet af sommeren.