LIGE NU:

Corona: 15 personer er indlagte Nordjylland

Der nu er 15 indlagte i Nordjylland, men ingen på intensiv. Incidenstallet er fortsat højt i Jammerbugt Kommune.

15 personer er lige nu indlagt med covid-19 i Nordjylland. Det viser den ugentlige opgørelse over indlagte i de fem regioner, som Statens Serum Institut laver. Mandag var antallet af indlagte 16 - det højeste antal observeret i Nordjylland siden 20. april.

Ingen på intensiv

Der har siden 13. oktober ikke været nogle indlagte med corona på intentsivafdelingerne i Region Nordjylland. Blandt personalet er der tirsdag registeret en stigning i smittede, hvor 20 nu er konstateret positive for coronavirus.

Smitten i Nordjylland breder sig stadig og specielt i Jammerbugt Kommune bliver der i øjeblikket konstateret mange nye smittede - set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen.

Ud af de 529 nysmittede, der er registreret på landsplan det seneste døgn er, er 52 registreret i Nordjylland - og heraf er 18 nysmittede borgere i Jammerbugt Kommune.

Nordjylland 20. oktober 2020, SSI
Nordjylland 20. oktober 2020, SSI

Kortet her (fra SSI) viser den såkaldte incidens i de nordjyske kommuner. De mørkerøde kommuner har alle en incidens (smittede pr. 100.000 borgere over syv dage) på over 50. Jammerbugt Kommune har i øjeblikket landets højeste incidens. Den er på 240,2.