Nordjyske Helena vinder EM-sølv og slår nordisk rekord

Helena Rosendahl Bach, der til daglig svømmer i Aalborg Svømmeklub, sikrede sig onsdag aften en sølvmedalje i sin kategori.

22-årige Helena Rosendahl Bach fra Aalborg Svømmeklub vandt onsdag aften EM-sølv i 200 meter butterfly og overgik sine egne forventninger, da hun ikke bare slog dansk rekord, men også nordisk rekord.

Det skete i tiden 2.07.30 – kun et halvt sekund langsommere end den 16-årige bosniske Lana Purdar, der nu kan kalde sig europamester.

- Det er helt vildt, og jeg er sindssygt, sindssygt glad for den danske rekord. Det har virkelig været en, jeg har kigget efter og drømt om længe. Jeg har rykket mig meget på 200 meter butterfly i år, og det er det, jeg bare har fokuseret 100 procent på, siger Helena Rosendahl Bach til Dansk Svømmeunion.

På tredjepladsen endte italienske Ilaria Cusinata blot et sekund efter guldvinderen. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En svær start

Helena Rosendahl Bach indledte onsdagens finale knap så hurtigt, da hun lå som nummer otte ved første vending. Det ændrede sig dog allerede ved anden vending, da hun efter 100 meter lå som nummer tre i feltet. Halvvejs gennem distancen, godt 150 meter fra start, lå hun som nummer to. En placering, som hun fastholdte til det sidste.

- Sølvmedaljen betyder rigtig meget for mig. Der er nogle andre piger, som svømmer hurtigere end mig lige nu, og Pudar har virkelig fart på, og det giver mig motivation for at komme ud at jagte hende, så nu skal jeg hjem at træne videre. Jeg er sindssygt motiveret lige nu, siger Helena Rosendahl Bach til Dansk Svømmeunion. 

Rekordernes dag

Aalborg-svømmeren tilbagelagde de fire baner i tiden 2.07.30 og kan nu bryste sig af den velfortjente sølvmedalje. Samtidig kan Rosendahl Bach glæde sig over sin nye personlige rekord, der blev forbedret med 0.52 sekund samt titlen som dansk og nordisk rekordholder på distancen.

Den tidligere danske rekord i 200 meter butterfly blev slået med 0.14 sekund, der blev sat af Micha Østergaard tilbage i 2009 i forbindelse med VM på langbane.

Medaljen er den 76., som landsholdet vinder ved et EM på langbane – og den 22. sølvmedalje. Derudover har landsholdet svømmet sig til 27 medaljer af guld og 27 af bronze. Sølvmedaljen er den første på langbane, som cheftræner i Aalborg Svømmeklub Bjørn Sørensen har andel i.

Herunder kan du se TV2 Nords seneste indslag med Helena fra 14. juni august. Hun har nemlig også deltaget i VM. 


Seneste nyt

fra Nordjylland