Serie Silles hus

28:23

Dette afsnit

Silles hus - Julehygge og klejner

10/12/2019

Der er altid noget at gøre i Silles hus. Denne gang laver Berit gammeldags kleiner på terrassen, og ved bålet gør Jens klar til cremet muslingesuppe. I blomsterværkstedet fortæller Marianne Rostén om sin passion for Juleroser og Påskeklokker.

Der er altid noget at gøre i Silles hus. Denne gang laver Berit gammeldags kleiner på terrassen, og ved bålet gør Jens klar til cremet muslingesuppe. I blomsterværkstedet fortæller Marianne Rostén om sin passion for Juleroser og Påskeklokker. Vært: Sille Roulund. Her er opskriften på de Klejner som blev lavet i udsendelsen: Egegaardens klejner Opskriften er fra Frøken Jensens koge og bage bog fra 1936 Det er ligeledes den opskrift vi her på Egegaarden syntes bedst om. Opskrift: 3 æg 150 gr. Melis (sukker) 150 gr. Smør ¼ tsk kardemomme Citronskal 3 spsk. Fløde 500 gr hvedemel Svinefedt, palmin eller olie til kogning Rør det bløde smør med melis. Tilsæt derefter æg, kardemomme, citronskal og fløde og rør det godt sammen. Tilsæt mel og ælt godt til dejen er blød og lind. Rul dejen ud på køkkenbordet (pas på den ikke bliver for tynd), og skær nu klejnerne med en kagespore og lav et lille hul i midten. Træk den ene ende af kagen igennem hullet og træk forsigtigt, så der dannes en ”knude”. Varm, fedt, palmin eller olien op i en gryde. Inden du kommer klejnerne i gryden, bør du teste om det har den rette temperatur ved at holde enden af en tændstik (ikke svovlsiden) ned i fedtet, palminen eller olien. Hvis det syder omkring, så er det klar til klejnerne kommes i. kom lidt kager i ad gangen, så kan du bedre styre det. Når klejnerne er gyldne tages de op og lægges på fedtsugende papir (bagepapir) til de er kolde.

Afsnit

Alle serier