Karlo Bundgaard fra Vesløs føler, at Thisted Kommune er så meget efter ham, at han nu kalder det for chikane. Foto: Lasse Dickmann, TV MIDTVEST

Nabostrid har kostet landmand over 300.000 kroner

Klager, påbud og forbud hagler ned over landmand Karlo Bundgaard. Han føler sig forfulgt af Thisted Kommune, og det har kostet ham over 300.000 kroner i advokatudgifter.

En nabostrid har indtil videre kostet Karlo Bundgaard fra Vesløs mere end 300.000 kroner i advokatudgifter.

Og landmanden har ikke kun sin nabo som modstander. Han føler sig nemlig også forfulgt af Thisted Kommune.

- De får lige lidt fifs fra en nabo. Og så kører det ellers bare, siger Karlo Bundgaard.

Fire sager mod sig på en gang

Karlo Bundgaard føler, at Thisted Kommune er så meget efter ham, at han nu kalder det for chikane.

Mange af sagerne begyndte, fordi en nabo klagede til Thisted Kommune.

- Det er ikke et personligt korstog mod Karlo, men et ønske om at foretagendet bliver drevet på lovlig vis i henhold til kommunens påbud og regulativer, oplyser nabo Søren Madsbøll til TV MIDTVEST.

Karlo Bundgaard fra Vesløs har indtil videre brugt over 300.000 kroner på advokatudgifter. Foto: Lasse Dickmann, TV MIDTVEST

Siden Karlo Bundgaard i 2014 genopbyggede en halmlade efter en brand, har sagerne hobet sig op imod ham.

Det drejer sig om alt fra dræn på marker til brandsikkerhed, vandafledning på grunden og om Karlo Bundgaard driver ulovlig virksomhed fra sin adresse på Arupvej udenfor Vesløs.

- At man har én sag, det er ikke usædvanligt, men at man har fire næsten fem sager kørende på én gang, det er helt usædvanligt, fortæller Thomas Jensen, der er advokat for Karlo Bundgaard, Advokater Haumann & Fastrup.

Kommunen beder landmand følge loven

Den seneste sag i rækken handler om, hvorvidt Karlo Bundgaard må købe og sælge halm fra sin ejendom.

Én gang er han blevet politianmeldt af kommunen for netop dette, men politiet har stoppet efterforskningen og henlagt den. Siden har kommunen endnu engang påbudt Karlo Bundgaard at stoppe aktiviteterne på grunden

Formanden for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune mener ikke, at Karlo Bundgaard bliver chikaneret, men at landmanden bør rette ind.

- Kommunen er myndighed, og vi har lovgivningen at rette os efter, og det er jo det, vi beder ham om - at holde sig inden for de retningslinjer, som lovgivningen stikker ud, siger Esben Oddershede.

Naboen ønsker ikke at stille op til interview, men oplyser følgende til TV MIDTVEST. Foto: Lasse Dickmann, TV MIDTVEST

Karlo Bundgaard og hans advokat mener dog ikke, at der bliver overtrådt nogle love, så de kæmper videre.

- Kommunen har tabt hver gang endnu. Men det er bare træls at blive ved med, at hver gang man tror, det er slut, så kommer der noget nyt, siger Karlo Bundgaard.

Forvaltningen i Thisted Kommune ønsker ikke at stille op til interview, men oplyser til TV MIDTVEST, at de behandler alle sager i henhold til den gældende lovgivning.

Seneste påbud lyder på, at Karlo Bundgaard skal stoppe aktiviteterne på sin ejendom senest den 1. november.