01:45

Foto: TV Midtvest

1 af 2

Ny hjerteafdeling sparer patienter for lang køretur

Hjertepatienter fra Thy og Mors slipper nu for transporten til enten Aalborg eller Hjørring

Mandag blev køreturen for Ninna Lisner og andre hjertepatienter fra Thy og Mors væsentligt kortere.

- Der er forskel på 30 kilometer og 100 kilometer, og når man har en travl hverdag er det rart, at der ikke er mere end 30.

Den kortere køretur skyldes at man på Thisted Sygehus mandag åbnede en hjertemedicinsk afdeling, hvor man tilbyder behandlig to gange om ugen. 

- Det har været nødvendigt for at undgå at transportere ældre og syge patienter fra for eksempel Agger og så helt til Aalborg eller Hjørring, fortæller Grethe Kirk, der er klinikchef på fællesklinik Thisted.

Indtil mandag har behandling af hjertepatienter ikke været mulig i Thisted og på grund af lægemangel lukkede man i maj øjenafdelingen og hen over sommeren har den akutte kirurgiske afdeling været midlertidigt lukket. Det fik byrådet i Thisted Kommune til at udtrykke bekymring for sygehusets fremtid.

Den nye afdeling er oprettet på en særbevilling fra Region Nordjylland og det er læger fra Hjørring, der bemander afdelingen.

- Mine kolleger, som skal hertil er jeg meget stolte af, har sagt, at de godt kan se, at det her er den bedste løsning for patienterne, siger ledende overlæge på kardiologisk afdlingen Gitte Nielsen.

I Thisted håber man, at de to åbningsdage med tiden kan blive til fem, og det mener klinikchef Grethe Kirk er realistisk.

- Der er rigtig stort engagement og fleksibilitet fra personalet såvel i Hjørring som i Thisted, så det tænker jeg er realistisk.

Det håb deler hun med Ninna Lisner.

- Jeg håber, det bliver permanent, så vi fortsat kan få ordnet tingene her i Thisted i stedet for at skulle udenbys.

Det er en bevilling på tre millioner om året, der har muliggjort dagklinikken i Thisted.