Arkiv Foto: TV2 Nord

Regionsrådsformand: Akutfunktionen i Thisted vil bestå

På trods af, at man muligvis kan blive nødt til at lukke ned for akutte operationer og fødsler, vil Thisted stadig bevare funktionen som akutsygehus, siger regionsrådsformanden.

I forrige uge kom det frem, at man på Regionshospital Nordjylland i Thisted vil lukke øjenafdelingen på hospitalet. Og kort efter måtte hospitalet melde ud, at man muligvis kan blive nødt til at lave en midlertidig lukning af sygehuset afdeling for akut kirurgi – en beslutning som vil gøre det umuligt at udføre fødsler og akutte operationer på hospitalet. Begge tiltag sker, fordi hospitalet mangler læger.

I kølvandet på disse beslutninger har bekymrede borgere i Thisted meldt sig talstærkt ind i en Facebookgruppe. I løbet af få døgn havde gruppen en tilslutning på over 13.000 medlemmer. Gruppen hedder ”Vi støtter Thisted Sygehus som akutsygehus”.

Og ifølge regionrådsformand i Region Nordjylland, så vil sygehuset i Thisted også i fremtiden bestå som akutsygehus. For der er ikke planer om at pille ved akutmodtagelsen.

- Jeg vil gerne slå helt fast, at vi på kort og lang sigt skal kunne modtage akutte patienter i Thisted. Det ændrer det forhold, at vi kan blive nødt til at lukke akutte funktioner for nogle relativt få akutte kirurgiske patienter, ikke på. Der er ikke nogen som helst grund til at frygte Thisteds fremtid som akutsygehus, siger formanden for Region Nordjylland Ulla Astman (S) til TV MIDTVEST.

- For to år siden så man sit snit til at fjerne sygehusledelsen. Nu har man fjernet øjenafdelingen i Nykøbing, og nu er det akutberedskabet og så er det, man siger – hvad bliver det næste, siger Tage Leegaard, der står bag Facebookgruppen.

Men Ulla Astman kan dog berolige thyboerne med, at man ikke vil gå så langt som at fjerne akutmodtagelsen fra Thisted.

- Jeg kan godt forstå, at thyboerne kan blive nervøse for sygehusets fremtid, når der inden for kort tid sker en del ændringer på sygehuset. Derfor er det også en god idé, at lokalbefolkningen i sådan et tilfælde laver støtteforeninger for det lokale sygehus. Det gør altid indtryk, når vi som politikere oplever stor lokal opbakning, siger Ulla Astman.