LIGE NU:

Thisted og Brønderslev Kommune nomineret til Årets Ungdomskommune

Thisted Kommune er blandt de nominerede til prisen som Årets Ungdomskommune 2019 og roses blandt andet for Thy Alive og URT-huset.

Thisted Kommune  og Brønderslev Kommune er sammen med syv andre kommuner indstillet til prisen Årets Ungdomskommune, som er en pris, der anerkender de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge.

I nomineringen lægges der særlig vægt på unges muligheder for fritids- og kulturtilbud og Thisted Kommunes arbejde med at understøtte lokale initiativer fra unge.

Det sker for eksempel gennem foreningen Thy Alive, hvor unge selv har haft mulighed for at skabe den lokale festival, Alive Festival. Et andet eksempel er URT-huset, hvor Ungdomsrådet i Thy giver unge mulighed for at skabe kultur på deres egne præmisser. Det skriver Limfjord Update. 

Desuden lægger nomineringen vægt på kommunens samarbejde med foreningslivet. Kommunen afholder for eksempel ungleder-uddannelse i samarbejde med DGI Nordjylland, hvor over 200 unge er blevet uddannede som ledere i foreningslivet.

En ærefuld titel

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

- Med prisen som årets ungdomskommune hylder vi en kommune, der gør en ekstraordinær indsats for at inddrage unge i kommunens beslutninger og for at skabe gode vilkår for unge lokalt. Vi lever i en tid hvor demokratiet er udfordret fra flere sider. Hvis vi skal fremtidssikre det lokale demokrati, er der behov for flere kommuner, som arbejder aktivt med at inddrage unge, siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

- Vi håber, at prisen kan inspirere de nye byråd, som blev valgt ved kommunalvalget, til at sætte fokus på unge eller til at fortsætte med at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe gode lokale rammer for unges liv, uddyber han.

Vinderkommunen bliver offentliggjort i slutningen af november måned. Vinderen vælges af et dommerpanel, som i år består af Kasper Sand Kjær, formand i DUF, Anni Matthiesen (MF, Venstre), Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune (vinder af Årets Ungdomskommune 2018) og Maria Bruselius-Jensen, lektor på Center for Ungdomsforskning.

Fakta om prisen

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

brønderslev 1

play Varetægtsfængslet i surrogat: Mand sigtet for at have slået sin mor ihjel

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

Til forsiden

Til forsiden