LIGE NU:

Tre thyboer i finalen til VM i Stand Up Padling i Kina

Tre surfere fra Thy, heriblandt Casper Steinfath, er klar til VM-finalerne i Stand Up Padling i Kina. Det kan ende med flere medaljer til Thy, siger den danske landstræner.

Den fire-dobbelte verdensmester i Stand Up Padling Casper Steinfath er klar til at kæmpe for sit femte verdensmesterskab under VM i Kina. Klitmøller-surferen vandt tirsdag morgen lokal tid sit indledende heat i det tekniske ræs med flere hundrede meter til nummer to.

- Racet var perfekt, for jeg fik lov til at prøve nogle taktikker af før den store finale i morgen. Ruten ligger perfekt til mig, for der er bølger flere steder på banen, så det minder lidt om Klitmøller, siger Casper Steinfath.

Det tekniske ræs er Casper Steinfaths paradedisciplin, som han har vundet VM-guld i tre gange, og omkring klokken syv onsdag morgen dansk tid får han endnu et forsøg på at forbedre den bronzemedalje, han vandt i Vorupør sidste år.

- Jeg havde en perfekt generalprøve i dag, og min mavefornemmelse er god. Jeg har energien og motivationen. Jeg er klar til at erobre hele verden, siger Casper Steinfath

Seks danskere i finalerne

Onsdagen bliver i det hele taget en stor dansk dag på vandet ud for Riyoe Bay på den sydkinesiske tropeø, Hainan. Der er seks danske padlesurfere med til VM, og alle seks har kvalificeret sig til finalerne i det tekniske race - tre af dem kommer fra Thy.

Den største overraskelse kom fra 16-årige Caroline Küntzel fra Thisted. Hun har kun padlesurfet på højt plan i et års tid. Men alligevel blev hun nummer fire i sit heat og er finaleklar.

- Det er for sindssygt, at jeg er i en VM-finale. Jeg har det mega godt. Det var hårdt og intenst derude, men det er helt glemt nu, siger Caroline Küntzel, der til dagligt går i 9. klasse på Tingstrup Skole i Thisted.

Christian Andersen fra Klitmøller og Nicoline Rasmussen fra Ålsgårde padlede sig også i VM-finalerne, ligesom de to såkaldte proneboardere (hvor man padler med armene i stedet for en paddel, red.), Katrine Zinck fra København og Anders Elbeck fra Odense, er i finalerne i det tekniske ræs. Endelig skal Christian Andersen og Caroline Küntzel også i en juniorfinale i det tekniske ræs.

Landstræner Niels Lønborg håber på tre VM-medaljer til Danmark – og måske flere, hvis bølgerne bliver store nok til at give danskerne en fordel.

- Men vi ved også, at alt kan ske i det tekniske ræs. En bølge kan vende op og ned på topstillingen. Men vi har aldrig haft et stærkere felt til VM før, siger Niels Lønborg.

Finalerne begynder natten til onsdag kl. 03.00 og kan følges live på isaworlds.com.

Der er lagt op dansk medaljeregn onsdag under VM i Stand Up Padling. I 2017 blev Danmark helt sensationelt nummer fire på stafetten på hjemmebanen i Vorupør
Der er lagt op dansk medaljeregn onsdag under VM i Stand Up Padling. I 2017 blev Danmark helt sensationelt nummer fire på stafetten på hjemmebanen i Vorupør
Foto: Sean Evans/ISA
ArlaØsterholt_2

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

20210408-114848-L_18Mb

Egholm-forbindelse: Nu kommer Vejdirektoratet med 86 nye svar

ArlaØsterholt_2

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

Til forsiden

Til forsiden