LIGE NU:

Ventede 34 minutter på ambulancen

Det er ikke ligegyldigt, om man bor i Aalborg eller i Thy, hvis man pludselig rammes af et hjertestop. Faktisk kan det være et spørgsmål om liv eller død. Og det da ambulancen først kom efter 34 minutter, var det for sent.

73- årige Holger Krabbe fra Hurup Thy måtte vente i over en halv time på ambulancen fra Falck. Den ventetid betød, at konen gennem 47 år ikke klarede den.

- Det var en svær tid, men der var bare ikke noget at gøre. Men jeg forstår bare ikke, at der kan gå over 30 minutter. Når der kan gå så lang tid, så må der være et eller andet galt, siger Holger Krabbe.

34 minutter tog det ambulancen om at komme frem til Holger Krabbe og konen. En kortlægning af responstider på ambulancer foretaget af Ekstra Bladet viser, at Region Nordjylland er det værste sted at bo, hvis man ser på ambulancernes responstider. I 67 procent af tilfældene er responstiderne er så lange, at kun ni procent af ambulancerne når frem inden for ti minutter. Og det kan betyde forskellen på liv eller død.

Regionsrådsformand Ulla Astman forstår kritikken, men mener ikke, der kan gøres noget.

- Når man bor et sted, hvor man godt ved, der er langt til for eksempel et akutberedskab eller et hospital, så ved man også godt, der er nogle konsekvenser. Vi kan desværre ikke garanterer for eksempel maksimal 15 minutters responstid over det hele selvom, vi gerne ville, siger Ulla Astman, Regionsrådsformand, Region Nordjylland.

Den opfattelse deler medlem af regionsrådet i Nordjylland, Per Larsen (Kons) dog ikke.

- Jeg ønsker ikke, at der er nogen, der skal stå i afmagt med en pårørende og vente i over en halv time på, at ambulancen kommer frem. Det er simpelthen ikke rimeligt, siger han.

Han vil nu tage sagen op med Falck

- Vi skal have taget toppen af de meget lange responstider. Falck har mulighed for at sætte nogle biler ind i området, når de andre ambulancer er optaget. Det der typisk sker, når ambulancen er optaget, så bliver der et udækket område. Der må man rykke noget mandskab ud, så man får dækket det område af igen, siger han.

I Hurup Thy køber Holger Krabbe heller ikke forklaringen om, at han bor det forkerte sted.

- Den dur ikke. For hvis det er sådan, at vi skal have udkanterne med, så giver det ikke mening at gøre sådan, siger Holger Krabbe.

Holger Krabbe har klaget til Patientklagenævnet.

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Peter Sørensen

Peter Sørensen stopper som cheftræner i Hobro

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Til forsiden

Til forsiden