Christinna Pedersen (tv) skal spille mixdouble med Mathias Christiansen - og damedouble med Kamilla Rytter Juhl. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

Christinna Pedersen i ny konstellation til Danish Open

23-årige Mathias Christiansen skal tirsdag aften spille første mixed double sammen med Christinna Pedersen på hjemmebane i Denmark Open.

I samarbejde med tv2.dk

Årets største badmintonturnering på dansk grund er sat i gang, og i første runde af Denmark Open venter der noget af et brag i mixed double-kategorien.

Danmarks nyeste mix-konstellation med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen skal forsøge at spille sig forbi den dobbelt OL- og firedobbelte VM-guldvinder Zhang Nan, der spiller sammen med det unge talent Li Yinhui og ligger nummer seks i verden.

Scenen bliver ikke meget større end en Super Series Premier-turnering på hjemmebane, men det skal tages med i betragtningerne, at danskerne kun har fået tre træningsuger sammen, siden Badminton Danmark besluttede, at de skulle spille sammen.

- Det er med oprejst pande og derudad. Det er bare med at komme af sted og tro hundrede procent på det, og så tager vi den første kamp, som den er – uden at kigge længere frem. Vi vil gerne gøre en god figur og forhåbentlig presse dem og snuppe en sejr. Jeg tror på ingen måde, vi får en røvfuld, siger Mathias Christiansen til TV 2 SPORT.

Den 23-årige bornholmer nåede knap at spille et år sammen med Sara Thygesen, inden Badminton Danmark satte ham sammen med den otte år ældre Christinna Pedersen, der både har vundet OL- og VM-bronze i mixed double. Et skifte, der bestemt kan mærkes på banen.

- Vi har kommunikeret utrolig meget på træningerne. Jeg synes, jeg har kunnet mærke hendes erfaring og den måde, hun byder rigtig meget ind og gør sig mange overvejelser om spillet og makkerskabet. Nu skal vi så rigtigt i gang, så det forhåbentlig også udspiller sig på banen, siger Christiansen.

Han fortæller, at det naturligvis har været presset at nå at lære hinanden at kende på bare tre ugers træning, men at de har haft en god dialog, mens de har prøvet forskellige ting af. Selv har Christiansen ikke mødt rutinerede Zhang Nan i mixed double, men så er det godt, at han kan drage nytte af Pedersens mere end 20 indbyrdes møder med den frygtede double-spiller.

- Der har helt sikkert være en masse råd. Vi har haft et enkelt videomøde på dem, hvor det var naturligt, at Christinna havde en masse ting i forhold til ham. Og selvom jeg ikke har mødt ham i mix, har jeg set ham spille utrolig mange gange. Han er måske en af nutidens største mix- og herredoublespillere rent resultatmæssigt, tilføjer Mathias Christiansen.

Afslutningsvis forklarer han desuden, at de ikke lægger så meget i, at de nu må betragtes som Danmarks bedste mixed double, som folk har forventninger til. For dem bliver Denmark Open som udgangspunkt en turnering, hvor de skal fornemme, hvor de står i et forløb, der i sidste ende forventes at blive en lang proces.

Hvis det lykkes den danske mixed double at spille sig videre fra første runde, så venter der noget nemmere modstand i anden runde, hvor et tysk par eller et par fra kvalifikationen står på menuen. Herefter kan de så risikere at ryge ind i flere VM- og OL-guldvindere i form af Ahmad og Natsir fra Indonesien.

Denmark Open starter i dag med de indledende runder.