Sådan bliver nytårsvejret: Der vil være skyer på himlen i Nordjylland

01:01

00:31

Se vejrudsigten for Nordjylland i aften

1 af 2

På bagsiden af en koldfront strømmer kølig og klar luft ind over Danmark med kun få og højthængende skyer.

I samarbejde med tv2.dk

Når rådhusklokkerne ringer det nye år ind til midnat, og folk strømmer ud for at fyre nytårskrudt og raketter af, bliver det i flot og køligt vejr i det meste af landet.

Med stort set skyfrit vejr, god sigtbarhed og relativt svage vinde over land er forholdene noget nær optimale for at se fyrværkeri på himlen.

Kun i det nordlige og nordvestlige Jylland vil vinden kunne drille lidt, og her vil der også være skyer på himlen. De vil dog være så højt oppe, at de ikke vil skjule raketterne.

 

Find varmt tøj frem

Vinden aftager dog gradvist i løbet af dagen, og i aften lægger den sig mange steder, så det kun er ved kysterne, især de vest- og nordvestvendte, at det fortsat vil blæse. Sådan er det ofte i klart vejr om vinteren, hvor vinden aftager i takt med, at temperaturen falder til aften.

Vejret forbliver klart, og med temperaturer fra lige over frysepunktet og op til blot fire graders varme i store dele af landet kræver det varmt tøj til aften. Nordvestlyderne får det dog en smule varmere, da vinden på de kanter i samspil med den relativt lune Nordsø holder temperaturen oppe på tre til syv grader.

Dermed slutter 2019 på smukkeste vis rent vejrmæssigt, selvom vejret siden sommer i høj grad har været præget af skyer og regn.

Forsiden lige nu