LIGE NU:

Socialdemokratiet stemmer for - Støjberg skal for en rigsret

Socialdemokratiet støtter en rigsretssag.

Det er nu sikkert, at Inger Støjberg (V) skal stilles for en rigsret. Socialdemokratiet støtter nemlig en rigsretssag som en samlet gruppe, og dermed er der markant flertal.

Det har partiet afgjort på et virtuelt gruppemøde torsdag formiddag.

- Den socialdemokratiske folketingsgruppe har på baggrund af de klare juridiske vurderinger valgt at tilslutte sig, at Folketinget indleder en rigsretssag, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i en pressemeddelelse fra Socialdemokratiet.

- Det er samtidig vigtigt for Socialdemokratiet at gøre klart, at en minister både kan og skal sætte den politiske retning, herunder kunne udfordre og sætte spørgsmålstegn ved embedsværkets vurderinger og indstillinger og lade dem afsøge alternativer i arbejdet med politiske løsningsforslag. Dette må dog selvsagt ikke føre til, at en minister – trods flere advarsler – er ansvarlig for, at der iværksættes en klart ulovlig administration.

Hun understreger, hvor sjældent en rigsretssag er og kalder det "det sidste og mest ultimative redskab i Folketingets parlamentariske kontrol med en regering". Der har i alt været fem rigsretssager før denne. Den seneste rigsretssag var Tamilsagen, hvor den konservative minister Erik Ninn-Hansen fik fire måneders betinget fængsel.

Man afventer fortsat Venstres holdning. De øvrige partier har besluttet sig, og de fleste stemmer for. Kun Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti er i mod.

Bliver først officielt i eftermiddag

Det drejer sig om Støjbergs ulovlige instruks fra hendes tid som udlændinge- og integrationsminister i den forrige regering.

8. februar 2016 udsendte Inger Støjberg som udlændinge- og integrationsminister en pressemeddelelse, hvori hun slog fast, at alle asylpar, hvoraf den ene part var mindreårig, fremover ville blive skilt ad. Den praksis viste sig sidenhen at være ulovlig.

Støjberg har forsvaret sig med, at pressemeddelelsen blot var et udtryk for en politisk holdning, og at hun til sit system gav udtryk for, at internationale konventioner selvfølgelig skulle overholdes.

Det bliver dog først officielt, når et underudvalg til det, der hedder Folketingets Udvalg for Forretningsorden har holdt et møde i eftermiddag fra klokken 15-16.30.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden