Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Danmarks største fiskeriauktion skal nu være endnu større

Hanstholm Havns bestyrelse har besluttet at udbygge og optimere havnens køleauktionsfaciliteter for et tocifret millionbeløb.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Hanstholm skal forblive en konkurrencedygtig fiskerihavn, og derfor har havnen nu valgt at investere millioner i nye faciliteter.

Med en årlig landingsvægt på over 39.000 tons konsumfisk til en værdi af knap 700 millioner kroner er havnens mål, at modtagelsen af konsumfisk vil være øget med 10 procent i 2025, som er fem år efter, at den omfattende havneudvidelse står færdig.

En stor andel af den landede fisk bliver solgt på Hanstholm Fiskeauktion. Det er derfor nødvendigt at fremtidssikre havnens køleauktionsfaciliteter. Havnens bestyrelse derfor rettet fokus mod en opgradering af faciliteterne.

- Vi skal kunne modtage den fisk, som vi har et mål om at kunne modtage med selve havneudvidelsen, så vi kan lokke flere fiskere til at lande deres fisk her, siger direktør ved Hanstholm Havn, Niels Clemmensen.

Nye muligheder

De nye køleauktionsfaciliteter betyder investeringer for et tocifret millionbeløb til opførelse af en helt ny hal, som skal binde de eksisterende auktionshaller 1 og 4 sammen, samt en eksportsluse til lastbiler, der vil optimere transporten til og fra auktionen.

Projektet åbner samtidig op for at ekspedere fiskeskibe på kaj 17, hvorfra fisken kan køres direkte ind i de nye haller.

De nye køleauktionsfaciliteter skal stå klar sammen med den nye havn i 2020. Projektet sendes derfor i udbud i januar 2019 med henblik på igangsættelse i starten af det nye år.

00:21

Ambitionerne er netop nu store hos Hanstholm Havn. Her investerer man et tocifret millionbeløb på at udvide havnen yderligere - for at nå målet om 10 procent flere konsumfisk i 2025.

Luk video