LIGE NU:

Kritik af stærekasser: - De er blevet en pengemaskine

Formanden for Morsøs tekniske udvalg mener, at stærekasserne ville gøre meget mere gavn et andet sted.

To stærekasser på Vildsundvej lige uden for Nykøbing står klar til at fange fartsyndere. Men placeringen af stærekasserne er helt skæv, mener en lokal politiker.

- Jeg mener, at trafiksikkerheden her er fuldstændig i orden. Derfor synes jeg faktisk, at stærekasserne er blevet en pengemaskine. Det er er jo ikke det, der er meningen. Det er jo for at højne trafiksikkerheden, de skal være her, siger Meiner Nørgaard (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Morsø Kommune.

Alternativ placering

Stærekasserne står tæt på krydset ved Nørrebro, hvor der tidligere er sket alvorlige ulykker. Men sikkerheden i krydset er blevet forbedret, og stod det til Meiner Nørgaard, skulle stærekasserne i stedet placeres ved Solbjerg, hvor trafikanter fra flere mindre veje skal ud på hovedvejen.

Jeg mener, at trafiksikkerheden her er fuldstændig i orden. Derfor synes jeg faktisk, at stærekasserne er blevet en pengemaskine.

Meiner Nørgaard, udvalgsformand, Morsø Kommune

- Det er en meget farlig strækning, og der bliver kørt rigtig stærkt. Farten kombineret med de dårlige oversigtsforhold gør, at det er farligt, siger Meiner Nørgaard.

Han fortæller, at der på fire år er sket 15 uheld på strækningen fra Solbjerg til Sundby. To af dem havde dødelig udgang.

- Hvis det handlede om at forbedre trafiksikkerheden, så var det på den her strækning, stærekasserne burde placeres, siger Meiner Nørgaard.

Det samme mener Aage Bak-Mikkelsen, som bor lige ved siden af hovedvejen i Solbjerg.

- Vi er flere, der har snakket om, at de er fejlplacerede. De burde stå ved strækningen her, siger han.

Vejdirektoratet holder fast

Stærekasserne ved Nykøbing blev taget i brug i november 2018. I løbet af bare den første måned blev næsten hver 25. bilist blitzet, og derfor fastholder Vejdirektoratet, at placeringen giver mening.

- Det er klart, at der er mange steder derude, man lige så godt kunne have stillet stærekasserne. Nu står de der, hvor Vejdirektoratets tal på opstillingstidspunktet viste, at stærekasserne ville have en god effekt på trafiksikkerheden, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet.

Men Meiner Nørgaard fastholder sin kritik.

- Man skal jo sætte dem der, hvor der er størst mulighed for at forbedre trafiksikkerheden, og det er ikke på Vildsundvej, siger han.

Lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland Morten Bujakewitz siger, at politiet nu vil se på forholdene omkring Solbjerg og vurdere, om en af fotovognene skal sendes til området.

hotel viking

Mand i kritisk tilstand efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

hotel viking

Mand i kritisk tilstand efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

Til forsiden

Til forsiden