Privatlivspolitik for jobansøgere

Foto: TV2/Nord

Når du søger ansættelse hos TV2 Nord behandler vi en række personoplysninger om dig. I denne privatlivspolitik beskriver vi en række forhold om vores behandling og brug af dine personoplysninger. Version: September 2019

1. Dataansvarlig

Denne Privatlivspolitik gælder for TV2/Nord, CVR nr. 12230281, Søparken 4, 9440 Aabybro
(herefter benævnt ”TV2 Nord” ”vi”, ”vores” eller ”os”).

2. Kategorier af oplysninger

Vi indsamler og behandler følgende typer af oplysninger om jobansøgere:

  • Almindelige personoplysninger:
    • Navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, køn, fødselsdato, uddannelse og erfaring, foto og CV.
  • Særlige kategorier af personoplysninger

Vi indsamler ikke særlige kategorier af personoplysninger om jobansøgere, eller personoplysninger om økonomiske eller strafbare forhold uden dit forudgående samtykke.

3. Formål

Vi indsamler og behandler oplysningerne til følgende formål:

  • Vurdering af dine kvalifikationer i forhold til den stilling, du ansøger om
  • Gennemgang af din jobansøgning
  • Vurdering af dine faglige og personlige kvalifikationer i forhold til at rekruttere nye medarbejdere til TV2 Nord
  • En eventuel personlighedstest via DISC profil
  • Planlægning af ansættelsessamtaler
  • Forberedelse af overgang til ansættelse
  • Indhentelse af referencer fra tidligere arbejdsgivere
  • Sikring mod eventuelle retskrav
  • Overholdelse af gældende lovgivning (f.eks. databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven) og andre legitime formål

4. Kilder

Personoplysningerne indsamles fra dig som jobansøger og med dit samtykke fra eventuelle referencer, som du oplyser til os.

5. Retsgrundlaget for indsamling og behandling ad personoplysningerne

             

Det juridiske grundlag for indsamling og behandling af personoplysningerne

Navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, køn, fødselsdato, uddannelse og erfaring - og CV

Behandlingen er nødvendig for at forfølge legitime interesser, som er vurdering af dine faglige kvalifikationer og sociale kompetencer som led i rekrutteringen af nye medarbejdere til TV2 Nord, jf. databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra f, og databeskyttelseslovens § 6.

Foto

Behandlingen sker alene efter indhentelse af dit samtykke hertil, jf. databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra a, og databeskyttelseslovens § 6.

Referencer, personlighedstests og opbevaring af din jobansøgning

Når vi indhenter og behandler oplysninger om referencer og personlighedstests, er det baseret på dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra a, og databeskyttelseslovens § 6.

Når vi indsamler personoplysninger direkte fra dig til brug for vurdering af dine kvalifikationer i forhold til at rekruttere nye medarbejdere til TV2 Nord, giver du os frivilligt personoplysningerne netop med henblik på dette. Du er ikke forpligtet til at give disse personoplysninger til os. Konsekvenserne af ikke at give os personoplysningerne vil være, at vi ikke kan indgå i et ansættelsesforhold, da personoplysningerne er nødvendige for vores rekrutteringsproces.

 

6. Samtykke

Du har ret til at tilbagekalde dit samtykke. Hvis du tilbagekalder samtykket, vil tilbagekaldelsen dog ikke påvirke vores behandling af dine personoplysninger forud for tilbagekaldelsen af samtykket.

7. Overførsel af personoplysninger til databehandlere

Vi overfører dine personoplysninger til vores it-leverandør, som opbevarer personoplysningerne for på vores vegne som databehandler for os.

 

Vi anvender de leverandører, som vi har vurderet bedst kan hjælpe os. Vi behandler ikke dine personoplysninger i lande uden for EU/EØS.

 

Vi anvender også leverandører til brug for at gennemføre personlighedstests. Disse leverandører vil da ofte agere som selvstændigt dataansvarlige, se nedenfor.

8. Videregivelse

Vi videregiver dine personoplysninger til vores leverandører til brug for at gennemføre personlighedstests. Disse leverandører vil da ofte agere som selvstændigt dataansvarlige, jf. Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f og § 6, stk. 1 i Databeskyttelsesloven.'

Derudover videregiver vi personoplysninger, når TV2 Nord er forpligtet til at videregive personoplysninger efter lovgivningen eller på baggrund af en legitim henvendelse fra offentlige myndigheder. Hjemlen til videregivelse er da lovkrav, jf. Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c, Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra e og § 6, stk. 1 i Databeskyttelsesloven.

Endelig videregiver vi personoplysninger til eksterne rådgivere, banker og forsikringsselskaber ved behov, jf. Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f og § 6, stk. 1 i Databeskyttelsesloven. TV2 Nords legitime interesser er at kunne modtage rådgivning.

9. Opbevaringsperiode

 

Hvis der meddeles afslag, slettes jobansøgninger og øvrige personoplysninger ved afslutningen af ansættelsesproceduren, når de vedrører en konkret stilling, medmindre vi har dit samtykke til at opbevare dine personoplysninger og jobansøgning i længere tid.

 

Ved uopfordrede ansøgninger slettes personoplysningerne og jobansøgningen 6 måneder efter afslutningen af ansættelsesproceduren.

 

Bliver du ansat hos TV2 Nord, opbevarer vi personoplysningerne i overensstemmelse med privatlivspolitikken for medarbejdere, som du får ved ansættelsen.

 

De konkrete slettefrister er:

 

Rekruttering

  • Der anvendes separat mail-adresse
  • Direktøren og HR-chefen har adgang til denne mail
  • Efter besættelse af job slettes alle indkomne ansøgninger inkl. bilag. *)
  • Evt. printede ansøgninger makuleres.
  • Ovenstående gælder også ved uopfordrede ansøgninger

 

*) Hvis ansøgeren ønsker det og giver samtykke kan ansøgningen gemmes elektronisk i en særlig mappe som kun ledelsen har adgang til. Ansøgninger ældre end 6 måneder slettes.

 

 

  • Til brug for oprettelse af nye medarbejdere udfærdiges et skema med oplysninger om navn, adresse, telefonnummer, cpr-nummer, bank oplysninger m.v. Disse oplysninger skal bruges for at kunne oprette medarbejderen i de systemer der er nødvendige for udøvelsen af jobbet, samt planlægnings og økonomisystem inkl. indberetninger til Skat og pension.

 

  • Ovenstående skema slettes umiddelbart efter oprettelsen er sket, da oplysningerne i denne form ikke længere er nødvendige.

10. Sikkerhed

Det er meget vigtigt for TV2 Nord at opbevare dine personoplysninger sikkert. TV2 Nord har derfor truffet hensigtsmæssige tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte dine personoplysninger mod uautoriseret eller anden uønsket adgang. Vi har i det følgende afsnit beskrevet nærmere, hvordan vi beskytter dine personoplysninger.

TV2 Nord anvender følgende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte dine personoplysninger:

  • Adgangskontrol og funktionsopdeling af drev
  • Antivirus og firewalls
  • Back-up af databaser (se nedenfor i punkt 10)
  • Aflåsning af arkivskabe (som indeholder dokumenter med fortrolige eller følsomme personoplysninger)
  • Aftalt fortrolighed med eksterne konsulenter (hvor relevant)

11. Back-up

TV2 Nord tager dagligt back-up af alle databaser og filer på fællesdrev. Back-up´en opbevares dels på en intern server, dels på en ekstern server. Den eksterne server er beliggende inden for EU.

12. DINE RETTIGHEDER

 

Dine rettigheder med hensyn til dine personoplysninger

Du har visse rettigheder i relation til de personoplysninger, TV2 Nord behandler om dig. Vi har i de følgende afsnit beskrevet dine rettigheder nærmere.

Kort fortalt omfatter dine rettigheder følgende:

  • Ret til adgang (ret til at blive informeret om, hvorvidt den registreredes personoplysninger behandles, og i så fald ret til adgang til personoplysningerne (et eksemplar af personoplysningerne skal udleveres)
  • Ret til transport af personoplysningerne (ret til at modtage personoplysninger om sig selv, som den registrerede har givet selskabet. Disse oplysninger skal gives i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format)
  • Ret til korrektion (ret til rettelse af ukorrekte personoplysninger fra den dataansvarliges side uden unødig forsinkelse)
  • Ret til sletning/ret til at blive ’glemt’, (med visse begrænsninger ret til at anmode om sletning af personoplysninger uden unødig forsinkelse. I så fald skal vi slette personoplysninger uden unødig forsinkelse)
  • Ret til at gøre indsigelse (ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger, nemlig hvis behandlingen af dine personoplysninger omfatter profildannelse, eller hvis behandlingen er baseret på vurderingen af vores interesse i at behandle dine personoplysninger)
  • Ret til begrænsning af behandlingen (ret til at opnå en begrænsning af behandlingen af dine personoplysninger, hvis du bestrider personoplysningernes nøjagtighed, eller hvis en anmodning om sletning ikke kan imødekommes, f.eks. på grund af TV2 Nords behov for at bevare personoplysningerne med henblik på etablering, udøvelse af eller forsvar mod juridiske krav).

Bemærk, at disse rettigheder kun opfyldes individuelt af TV2 Nord i forbindelse med de tilfælde, hvor TV2 Nord anses for dataansvarlig. I situationer, hvor TV2 Nord anses for databehandler, skal de registreredes rettigheder opfyldes af den dataansvarlige.

13. KONTAKT

Hvis du har spørgsmål vedrørende behandlingen af dine personoplysninger eller udnyttelsen af dine rettigheder, er du velkommen til at kontakte os ved brug af nedenstående kontaktinformationer:

 

TV2 Nord

Søparken 4

9440 Aabybro

CVR.: 12 23 02 81

Tlf.: 96 96 96 96

Email: redaktion@tv2nord.dk                                                                                                                                                                                                                             

 

TV2 Nords DPO kan kontaktes ved brug af nedenstående kontaktinformationer:

TV2 Nord

Att.: DPO

Søparken 4

9440 Aabybro

CVR.: 12 23 02 81

Tlf.: 96 96 96 96

Email: dpo@Tv2nord.dk                                                                                                                                                                                                                            

 

Bemærk, at for at sikre, at vi ikke sender dine personoplysninger til uautoriserede personer eller andre, kan du blive bedt om at bekræfte din identitet, f.eks. ved validering via NemID eller en tilsvarende, sikker bekræftelsesmetode.

Du kan også kontakte os uforpligtende om andre spørgsmål om vores brug af dine personoplysninger, denne privatlivspolitik eller andre anliggender vedrørende vores serviceydelser eller hjemmeside. Dine spørgsmål vil blive behandlet kompetent, fortroligt og så hurtigt som muligt.

Hvis du ønsker at klage over TV2 Nords behandling af dine personoplysninger, kan du også altid kontakte Datatilsynet.

 

 

Kontaktoplysningerne til Datatilsynet er:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5
DK-1300 København K
T: +45 33 19 32 00
E-mail: dt@datatilsynet.dk

14. Opdateringer

Senest opdateret den 5. september 2019

TV2 Nord kan fra tid til anden opdatere denne privatlivspolitik. Den nyeste udgave af privatlivspolitikken er altid tilgængelig på TV2 Nords hjemmeside. Hvis vi har din e-mailadresse, kan vi eventuelt informere dig pr. e-mail i tilfælde af væsentlige ændringer.