PREMIERE 3. JANUAR

Nedtællingen til 'Udfordringen - Kampen om Kilimajaro' er igang.

3. januar løber første afsnit over skærmen og de 14 modige deltageres bestræbelser i kampen for at vinde en tur op ad Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro kan følges af alle.

Inden første afsnit får premiere får I her muligheden for at lære de 14 deltagere bedre at kende. Klik på et af portrætterne herunder, så dukker der info op om de enkelte deltagere.


Det er ikke for enhver at kaste sig ud i 'Udfordringen - Kampen om Kilimanjaro' og derfor vil det sikkert glæde jer at læse, hvem der også sørger for, at "Udfordringen" kommer i luften - og for at deltagerne klarer sig sikkert igennem.

Chefinstruktør og leder af konkurrencen er Jon Lindberg. Du kender ham muligvis som ”Vildmarks-Jon”. Jon vandt den første sæson af DR’s serie Alene i Vildmarken og sad alene i et hjemmelavet shelter langt ude i vildmarken i Norge i 45 dage. En rekord, der først er blevet slået i år, hvor tredje sæson af serien er rullet over skærmene.

Jon Lindberg (nummer tre fra venstre) sammen med sit hold af instruktører samt Thomas Vinther og Robert Bedsted (nummer 1 og tre fra højre) der har stået for at tilrettelægge og producere programmerne.
Jon Lindberg (nummer tre fra venstre) sammen med sit hold af instruktører samt Thomas Vinther og Robert Bedsted (nummer 1 og tre fra højre) der har stået for at tilrettelægge og producere programmerne.

Til daglig lever Jon af lige præcis det her. Han afholder kurser i friluftsliv, overlevelse, bushcraft og teambuilding i både Danmark og udlandet. Han ejer Vildmarkscenteret i Saltum, hvor deltagernes basecamp har været placeret. Han står for den praktiske del af konkurrencen i samarbejde med andre instruktører og samarbejdspartnere.

IMG_1784

Vært på programmet er TV2 Nords egen BS-type Robert Bedsted. Han er ivrigt friluftsmenneske og har på TV2 Nord været vært på 32 afsnit af friluftsmagasinet ”Outdoor NU”, han har vandret tværs gennem Nordjylland på fem dage sammen med fotograf Bruno Stagsted, mens de livestreamede hele turen. Sammen med Bruno har han også sejlet ned af Nordjyllands fem største åer på fem dage i havkajak. Robert er tidligere professionel soldat, har været udsendt på Balkan, i Mellemøsten og Afrika og er i øvrigt buejæger.

IMG_3816

Vinderen skal på en uforglemmelig rejse

Når finaleafsnittet af 'Udfordringen' er slut, vil blot én af de 14 deltagere stå tilbage som vinder. Vinder af en rejse til - og en bestigning af - Afrikas højeste bjerg. Med andre ord: Vinderen af 'Udfordringen' får en uforglemmelig oplevelse med sig efter at have kæmpet i over en uge med og mod de 13 andre deltagere. 

Præmien er sponsoreret af Nordjyske Bank.

Udfordringen fik en corona-udfordring

Optagelserne til 'Udfordringen' fandt sted i starten af september, hvor smittetrykket var lavt og loftet for forsamlinger højt nok til at gennemføre projektet.

Men det skal ikke være en hemmelighed, at det er en vanskelig opgave at optage en stor friluftsserie som 'Udfordringen' midt i en pandemi.

Herunder kan I læse om de tiltag der blev taget for at minimere risikoen for smitte i forbindelse med tilblivelsen af 'Udfordringen'

  • TV2 Nord har dog gjort alt hvad der er muligt, for at gøre optagelserne så sikre som overhovedet muligt.
  • Ingen af de medvirkende er i øvrigt blevet testet positive for coronavirus i ugerne efter optagelserne.
  • Inden deltagerne kunne medvirke i optagelserne skulle de testes for coronavirus. Det blev de alle i dagene før optagelserne startede.
  • Det samme gjorde samtlige instruktører og alle der var involveret i TV-produktionen.
  • I de ti døgn, hvor konkurrencen kørte, havde ingen på produktionen kontakt til omverdenen og eventuelle ”gæster” overholdt myndighedernes retningslinjer om håndhygiejne og begrænset omgang.
  • På alle locations, hvor der blev optaget, var der håndsprit, mundbind og spritservietter til dem, der måtte ønske det.
  • Efter optagelserne er alt materialet blevet klippet i to separate redigeringsrum to forskellige steder i Nordjylland, og alt materiale er overført elektronisk så fysisk kontakt mellem medarbejderne er begrænset til et absolut minimum.
  • Heller ingen af instruktørerne eller programmedarbejderne på tv-produktionen er efterfølgende blevet testet positive for Coronavirus.