Esben og Louise er på næsten umulig mission – vil få deres bæltedyr til at parre

Bæltedyr parrer næsten aldrig i fangenskab, men nordjysk par håber at få deres bæltedyr par til netop det.

Louise Brinkmann og Esben Pedersen fra Fjerritslev har lavet en af de investeringer, som banken nok ikke altid er helt vild med.

For 25.000 kroner har de købt et bæltedyr par, som de håber kan blive en god forretning for dem, men det er en usikker en af slagsen.

- De er svære at avle på. Det kræver mega varme, og man skal have styr på mange ting, siger Louise Brinkmann.

quote På trods af inflation og dyre elregninger, så kommer der venteliste på dem.

- Lene Nielsen.

Parret håber på noget så sjældent som bæltedyrsunger fra et bæltedyrspar i fangenskab, men netop det sker stort set aldrig. Lørdag har de for en stund lagt parringsplanerne til side og i stedet taget deres bæltedyr med til eksotisk messe i Messecenter Vesthimmerland.

- Det er et hobbydyr. Ligesom folk har en flot bil eller en flot cykel, så har jeg et flot bæltedyr, siger Esben Pedersen.

Potentielle købere har meldt sig

Parret er godt klar over, at det er en meget vanskelig mission de har begivet sig ud på, men håbet om at de kan få små bæltedyrsunger hjemme Fjerritslev, dropper de ikke.

- Nogle gange skal man tage chancen. Det er stadig en usikker investering, men det udkom, der kan komme af det, kan være stort, siger Esben Pedersen.

Sker det usandsynlige, at bæltedyr-parret får unger, så bliver det formentlig en smal sag at få solgt ungerne, for flere potentielle købere har allerede meldt sig på messen.

- Jeg ville elske det. Jeg ville nyde at studere det, fodre det og passe det. På trods af inflation og dyre elregninger, så kommer der venteliste på dem, siger Lene Nielsen, der er en af omkring 3.500 besøgende ved den eksotiske messe i Messecenter Vesthimmerland.

Otte kvadratmeter anlæg

Skal parringen lykkes, så kræver det dog helt specielle forhold.

- Vi laver et stort anlæg til dem på otte kvadratmeter, og så håber vi, at det kan lade sig gøre, siger Esben Pedersen.

- Vi håber da og krydser fingre for det, men det er ikke noget, vi satser på, siger Louise Brinkmann.


Seneste nyt

fra Nordjylland