Foto: Per Frank Paulsen

Fuld polak forsøgte at sætte sig bag rattet

En 40-årig mand fra Polen har sovet en ordentlig rus ud hos politiet i Aalborg efter at have forsøgt at modsætte sig anholdelse tirsdag eftermiddag.

Sidst på eftermiddagen tirsdag måtte Nordjyllands Politi sende en patrulje til Dagli'Brugsen på Vesterbro i Gedsted for at snakke lidt med en 40-årig polak.

Manden var blevet set komme dinglende ud af butikken cirka klokken 17, hvorefter han havde sat sig ind i en varebil på parkeringspladsen. Noget, der fik en bekymret borger til at gribe telefonen og ringe efter politiet.

- Borgeren syntes, manden opførte sig mærkeligt og valgte derfor at gribe ind og standse manden, inden han k 

Læs også Hætteklædte personer knuste butiksruder i Sæby

ørte derfra. Så han nåede kun at bakke bilen et par meter, siger Per Jørgensen, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Da politiet nåede frem, stod det hurtigt klart, at den 40-årige mand var beruset. Ifølge vagtchefen lugtede han af alkohol, og et blæs i alkometeret viste en promille, der var væsentligt over det tilladte.

Men den 40-årige var ikke umiddelbart til sinds at lade sig anholde, og han blev noget genstridig, før betjentene havde held med at få ham ind i patruljebilen og med til Aalborg.

- Han har ligget og sovet i detentionen, siden han kom, så noget tyder på, at han har skullet sove en ordentlig rus ud, siger Per Jørgensen.