LIGE NU:

Naboer strides på tyvende år

Anita Spangbo fra Risgårde ved Farsø føler sig fanget i en snart 20 år gammel konflikt med sin nabo. Beskyldninger, trusler og anmeldelser hører til dagligdagen.

- Jeg er er blevet truet med økonomisk ruin, hvis jeg ikke makker ret. Jeg er blevet beskyldt for at stjæle min nabos jord, hvor han påstår, at jeg har flyttet hegnspælene mellem vores marker. Jeg tør efterhånden ikke gå ud på min jord alene af frygt for, at han kommer og overfuser mig, siger Anita Spangbo, der bor klemt inde på sin ejendom, der ligger mellem tre naboer, der alle er i familie.

Den seneste strid drejer sig om et skel på en mark. Selv om en landinspektør netop har sat pæle i jorden, og dermed afgjort uenigheden, så betyder det ikke, at den sag er slut.

quote Jeg er er blevet truet med økonomisk ruin, hvis jeg ikke makker ret. Jeg er blevet beskyldt for at stjæle min nabos jord, hvor han påstår, at jeg har flyttet hegnspælene mellem vores marker.

Anita Spangbo, Farsø

Anita Spangbos advokat fortæller om stridigheden:

-  Den såkaldte skelforretning endte med, at min klient stort set fik fuldt medhold, så det er vi selvfølgelig glade for. Men nu forsøger hendes nabos nye advokat at indgå et forlig, hvor Anita alligevel skal aflevere noget af sin jord, og det afviser hun selvfølgelig. Derfor forventer jeg, at sagen ender i retten, siger advokat Palle Møller Jørgensen.  

Det hører med til sagen, at nabostriden efterhånden har stået på i 20 år, og at parterne har adskillige uenigheder bag sig. F.eks. Har Anita Spangbos nabo i en årrække hævet EU-tilskuddet på en mindre mark, der ligger klods op af hans ejendom. En del af hans have ligger også på Anita Spangbos jord. Alligevel mener Agri Nord, hvor begge lodsejere er medlemmer, ikke at sagen er helt sort og hvid, selv om den ser sådan ud.  

 - Vi har forsøgt at mægle et forlig mellem dem, og forsøgt at få dem til at give og tage lidt hver især, men vi har ikke kunnet komme igennem med det. Der er for meget på spil personligt på begge sider, så striden er i nogen grad gået i hårdknude, siger Landboretskonsulent Hans Ole Kristensen fra Agri Nord.    

TV2 Nord har talt med Anita Spangbos nabo for at få hans udlægning af stridighederne, men han ønskede ikke at svare på vores spørgsmål. Anita Spangbo er dog ikke i tvivl om, hvad hans motiver er.  

- Han bliver ikke tilfreds, før jeg er væk, men han skal ikke have lov til at vinde. Det er selvfølgelig hårdt psykisk, men jeg giver mig ikke. Vi skal have lov til at være her begge to, siger Anita Spangbo.

En konflikt mellem flere ejendomme i Risgårde ved Farsø har nu stået på i omkring 20 år