Vesthimmerlands Kommune får penge til vækst

Med en ny bevilling på 3.5 millioner kroner hiver Vesthimmerland endnu flere penge til kommunen med ambitioner om at skabe endnu mere vækst, flere nye arbejdspladser og ikke mindst udvikling i de lokale virksomheder.

Det er projektet NordVest Smart Production (NVSP), der får del i de i alt 63,3 mio. kr., der gives af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til nye digitale koncepter for bæredygtigt byggeri, Industri 4.0-produkter, fremtidens fødevarer og løsninger rettet mod det østafrikanske marked.

Støtten, der medfinansieres af EU’s Regionalfond, fordeles til projekter med lokalt, regionalt og landsdækkende fokus, der alle har et fælles mål: At skabe flere innovative små og mellemstore virksomheder. Virksomhederne skal være med til at omsætte ny viden til udvikling af nye produkter og services.

Vesthimmerlands Kommune får en tillægsbevilling på præcist 3.538.764 kr. til projektet NVSP, der allerede kører på fuldt blus i samarbejde med Jammerbugt Kommune. Støtten på de 3.5 mio. kr. skal bruges til at udrulle indsatsen i Thisted og Mariagerfjord Kommune samt fortsætte indsatsen i Jammerbugt og Vesthimmerland indtil 2022.

- Gennem tillægsbevillingen til NordVest Smart Production kan vi være med til at fastholde og skabe endnu flere arbejdspladser i virksomhederne i Vesthimmerland og nærområdet, der nu er udvidet til Thisted og Mariagerfjord Kommuner. Vi har nu mulighed for at gennemføre endnu flere og længerevarende innovationsforløb hos virksomhederne, så de bliver bedre rustet til at arbejde med nye teknologier og data. Her er det afgørende, at vi samarbejder med vidensinstitutioner og andre dygtige fagfolk, som virkelig kan sætte sig ind i vores virksomheders behov og er i stand til at omsætte behovene til initiativer, der kan øge konkurrenceevnen, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, der også roser Jammerbugt Kommune for samarbejdet, der altså nu er udvidet til fire kommuner.

NordVest Smart Production har fundet opskriften på at få ny viden og lokale virksomheder til at mødes i samarbejde om Industri 4.0-løsninger.

Projektet gennemfører målrettede innovationsforløb, der tager afsæt i de deltagende virksomheders konkrete teknologiske behov og kompetencer.

Virksomhedens teknologiske niveau identificeres, og der indgås en såkaldt ”teknologiaftale”, som bl.a. giver generelle anvisninger til innovative opgraderinger i henhold til Industry 4.0-konceptet. Vesthimmerlands Kommune fik tilbage i juni 2017 knap 12 mio. kr. til projektet bl.a. fra Erhvervsministeriet, og det vil sige, at projektet i alt på nuværende tidspunkt er blevet støttet med omkring 15,5 mio. kr. Tillægsbevillingen til NordVest Smart Production er ikke den eneste gode erhvervsnyhed, som Vesthimmerlands Kommune har modtaget de seneste uger.

Mandag modtog kommunen tilsagn om 3.031.875 kr. til projektet Go Vest med fokus på tiltrækning af højtkvalificerede udlændinge og tirsdag modtog kommunen 2.500.000 kr. til Strategisk

Digital Transformation, hvilket sammenlagt bliver til ca. 21 millioner kroner til erhvervsudvikling, hvor Vesthimmerlands Kommune har været ansøger.

- Som borgmester er jeg meget stolt af, at vi med en målrettet og initiativrig tilgang er lykkedes med at indhente 21 millioner kroner til erhvervsudvikling. En støtte og tillid, som giver Vesthimmerland og vores virksomheder et motiverende skulderklap med målet om at skabe udvikling, vækst og nye arbejdspladser, siger borgmester Per Bach Laursen og tilføjer:

- Og vi har faktisk allerede skabt omkring 10 nye arbejdspladser, så effekten kan allerede måles, siger borgmesteren.


Forsiden lige nu

eg

Grundstødt Egholm-færge i drift igen: - Folk tog det i stiv arm

niels jensen

play Niels tæller hver en dåse, inden han panter: - Det er jo reel tyveri

PH 040623 19 IN Naturparkens Dag Still

play Her er der både plads til ro og ræs

20230603-163859-L-1449x925ma

AaB-veteran takker fans: - Vi rejser os igen

eg

Grundstødt Egholm-færge i drift igen: - Folk tog det i stiv arm

niels jensen

play Niels tæller hver en dåse, inden han panter: - Det er jo reel tyveri

PH 040623 19 IN Naturparkens Dag Still

play Her er der både plads til ro og ræs

Ulv æder nyfødt kalv

Forskere har fulgt ung hanulv med gps – og konklusionen er klar

thomas kjems

play Fra iransk fængsel til frihed: - Jeg troede, det var ren opvisning

sønderstrand

Nu kommer sommervarmen – op til 26 grader i næste uge

play Analyse: Aalborg Håndbold spillede fremragende

mia-drabet thumbnail uden tekst med bent og charlotte 2

Selvom fjerndrab er sjældne, skete det for Mia

040623 Aalborg - GOG

play Gulddrømmen lever: Aalborg Håndbold vinder over GOG

vingegaard kram

Vingegaard nød at være leadout-mand i spurt

thomas kjems

play Fra iransk fængsel til frihed: - Jeg troede, det var ren opvisning

sønderstrand

Nu kommer sommervarmen – op til 26 grader i næste uge

fossum

play Efter AaB-nederlag: Fossum takker af

Aalborg Universitetshospital Thisted

Brandstiftelse på Thisted Sygehus - 56-årig patient varetægtsfængslet

anette larsen-jensen

play Vejarbejde tvinger Anette til at lukke sit hjerteblod: - Det her er dødsstødet

hjallerup marked

Smadret rude og trampen på taget: Patruljevogn udsat for hærværk

Billede Lotte Elvton Nielsen

play Lotte fik en lille diabeteshjælper, men hvad med alle de andre?

351602046_958517945274049_6376267812054126528_n

Stjålet fra sønnens grav: - Det var ligesom de sidste gaver, jeg kunne give ham

politi udrykning blå blink genre

70-årig efterlyst mand er fundet

def_thumb,50_percent

play Rasende fans ventede uden for stadion - spillere måtte aflevere alle trøjer

Til forsiden

Til forsiden