LIGE NU:

10 millioner på vej til kulturen i Aalborg

Byrådet i Aalborg Kommune er tæt på at godkende pulje på 10 millioner, der skal hjælpe med at kickstarte kulturlivet i kommunen igen efter coronakrisen.

Efter planen godkender byrådet i Aalborg Kommune på mandag d. 10. august oprettelsen af en pulje på 10 millioner kroner til kommunens kulturliv, der har haft en hård periode under nedlukningen af Danmark.

quote Mange kulturinstitutioner har selvfølgelig kunne søge om hjælpepakker fra staten, men det har været i forhold til de tab, der har været i forhold til driften. De 10 millioner, der nu kan søges om, det er en form for udviklingspulje, så vi kan få skudt gang i nye tiltag og forhåbentlig indhente noget af det tabte.

Jan Nymark Thaysen (Venstre), fungerende rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

- Mange kulturinstitutioner har selvfølgelig kunne søge om hjælpepakker fra staten, men det har været i forhold til de tab, der har været i forhold til driften. De 10 millioner, der nu kan søges om, det er en form for udviklingspulje, så vi kan få skudt gang i nye tiltag og forhåbentlig indhente noget af det tabte, fortæller fungerende rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Jan Nymark Thaysen (Venstre) til TV2 Nord.

Aalborg Kommune har faktisk allerede modtaget ansøgninger til puljen, og det bliver en bred vifte af aktører, som kan komme i spil til midlerne. Dog kræver politikerne, at ansøgerne også selv har forsøgt at tænke kreativt under nedlukningen.

- Vi vil gerne støtte dem, der har gjort noget aktivt, det skal ikke være nogen, som bare har siddet på deres hænder. Ansøgerne må gerne være en del af hjælpepakkerne, det diskvalificerer dem ikke, fastslår Jan Nymark Thaysen.

Kickstart

Puljen får navnet "Kickstart til kulturlivet", og ansøgningsfristen bliver allerede d. 1. september. 

I udkastet står der, at det som udgangspunkt er teatre, spillesteder, musikforeninger, museer, kulturhuse, kulturforeninger (herunder foreninger der arrangerer kultur-events) og lignende, der kan komme i spil til midlerne.

- Vi har fundet én million i Sundheds- og Kulturforvaltningen. Under coronakrisen har vi vist mådehold i forbindelse med ansøgningerne til andre puljer, og så har vi fundet de resterende penge andre steder i forvaltningen. De ni millioner kommer fra den store kommunekasse, og det kan lade sig gøre, da Aalborg Kommune er en rig kommune, så der er en smule at tage af, siger Jan Nymark Thaysen.

Ved byrådsmødet mandag skal der tages endelig stilling til udspillet, og ifølge den fungerende rådmand, vil det være overraskende, hvis det ikke vedtages. 

- Vi tror på, at ansøgerne kan have pengene inden for ganske få måneder, og håbet er også, at nogle fonde på grund af det her tiltag vælger at støtte nogle af de hårdt ramte kulturinstitutioner, forklarer Jan Nymark Thaysen.