2019 blev et godt år for Kunsten. Knap 110.000 gæster lagde vejen forbi museet. Foto: Kunsten - PR

2019 blev et fint år for Kunsten

107.604 gæster besøgte i 2019 Kunsten i Aalborg, dermed nærmede besøgstallet sig rekordåret i 2016, hvor museet genåbnede efter restaurering.

Kunsten har haft et yderst fornuftigt år i 2019 med det næsthøjeste besøgstal nogensinde. Museet rundede på sidste åbningsdag i 2019 gæst nummer 107.604.

Læs også Kunsten og Louisiana indgår tæt samarbejde

Dermed nærmer besøgstallet sig rekord- og genåbningsåret 2016, hvor omkring 116.000 mennesker lagde vejen forbi Kunsten.

En af årsagerne til det pæne besøgstal er, at Kunsten har en publikumsklub, Klub Kunsten + Utzon, med 7.000 medlemmer, der står for omkring 40.000 af årets besøg.

- Vi er meget stolte af det flotte besøgstal og af, at vi har formået at opbygge en stor og trofast medlemsklub, der har så meget tillid til det kunstfaglige niveau, at de for manges tilfælde køber medlemskab, før det fulde udstillingsprogram er offentliggjort. Én ting er jo at kunne tiltrække gæsterne én gang - noget andet er at have loyale gæster, der kommer igen og igen, siger Lars Ulrich Hansen, kommunikationschef på Kunsten.

Han tilskriver blandt andet succesen, at Kunsten kan bruges på mange forskellige måder.

Et åndehul i byen

- Vi har stor succes med Kunsten Kreativitarium, der gør det sjovt for børn at gå på museum. Man kan komme fra morgenstunden og gennem en hel dag fordybe sig i alle udstillingerne, men man kan også sagtens se Kunsten som et uformelt åndehul i byen. Desuden har vi fået godt fat i den yngre målgruppe med vores faste Summer Lounge, siger kommunikationschefen.

Før restaureringen lå det årlige besøgstal på omkring 60.000.

Kunsten blev indviet i juni 1972 under navnet Nordjyllands Kunstmuseum. Kunsten genåbnede efter en totalrestaurering i januar 2016.