1 af 2

4.000 frivillige på Nibe

Musikken spiller, maden bliver serveret, og toiletterne holdes (nogenlunde) rene. Alt dette en selvfølge for gæsterne på årets Nibe Festival. Og det er det takket være de tusindvis af frivillige.

De er der, og de er mange. I alt 4.000 frivillige arbejder på at få tingene til at køre rundt på festivalen. De rengør toiletter, arbejder backstage, laver mad og meget, meget mere.

To af dem, der har taget tjansen som frivillige, er 21-årige Bjørn Ruhde og hans svoger 17-årige Anders Bach. De har fået til opgave at tjekke folks armbånd ind til pladsen. Vagtplanen byder på to vagter af seks timer. En af dem er torsdag, hvor det regner uden stop.

- Vi står på en af de eneste poster, hvor der ikke er en parasol at stille sig under, så det er ikke helt heldigt. Men det er i det mindste sjovere at tjekke armbånd end at samle skrald, fortæller de to drenge optimistisk.

Selvom det kan lyde kedeligt, at stå og tjekke armbånd ved et hegn i seks timer, så er drengene fortrøstningsfulde;

- Vi snakker med dem der kommer forbi, og har det sjovt med hinanden, så det er meget hyggeligt.

Det er sjældent, at der kommer folk forbi uden armbånd, men det sker:

- Det er lidt ligesom at vinde i Lotto, når der kommer nogen uden armbånd, fortæller Bjørn Ruhde.

Udover at glæde sig over den billet til festivalen, der følger med som belønning for arbejdet, kan de 4.000 frivillige også se frem til en kæmpe gensynsfest til efteråret.