01:17

Video: Sophie Schou Jensen

88-årige Anna vil stifte sit eget parti: - Det har været min drøm, siden jeg var ung

Anna Ruskær fra Kongerslev vil gøre Danmark til et bedre sted at være. Derfor har hun på sine ældre dage valgt at stifte sit helt eget politiske parti.

Det er aldrig for sent at udleve sine drømme.

Det er 88-årige Anna Ruskær fra Kongerslev et levende eksempel på. Hele sit liv har hun drømt om at gøre Danmark til et bedre sted at være, og nu har hun besluttet sig for at gøre drømmen til virkelighed ved at stifte sit eget parti.

- Jeg har haft den drøm, siden jeg var ung. Jeg drømmer om et Danmark, hvor vi alle sammen bliver hinandens medspillere, og det kan jeg kun lykkes med ved at stifte et parti, siger Anna Ruskær til TV2 Nord.

Anna Ruskær har arbejdet på at stifte partiet i 10 år, og nu er hun tættere på at lykkes med det end nogensinde før.

”Vi skal se hinanden som medspillere”

Anna Ruskær har ingen politisk baggrund, men i sit arbejde som højskolelærer og socialpædagog har hun gennem tiden arbejdet på at forbedre livet for udsatte børn og unge, og nu er hendes mission at gøre livet bedre for alle i Danmark.

- Vi må se hinanden som venner, se hinanden med nye øjne og se, at vi er hinandens medspillere, siger Anna Ruskær.

Nogle gange er alder visdom. Jeg har levet et langt liv, og set mange ting, og det kan jeg bruge i partiet.

Anna Ruskær, pensionist og starter af ’Tredje Trin i Demokratiet’

Partiet hedder ’Tredje Trin i Demokratiet’. Grundtanken er, at alle lag i samfundet skal arbejde bedre sammen, så vi sammen kan gøre hinanden gode.

- Der er jo ingen grund til, at vi står imod hinanden, når vi kan stå sammen. Hvorfor så gå imod hinanden? Hvorfor ikke i stedet samles om det bedste og så bygge det gode op? Det er det, jeg ved, der kan ske, siger Anna Ruskær.

I partiet er målet også, at alle faggrupper i Danmark - eksempelvis landmænd, lærere og ældre - skal have en repræsentant i partiet, som ved, hvad de enkelte har brug for.

Selvom der er op til fire år til næste folketingsvalg, har Anna Ruskær allerede partiprogrammet klar. Foto: Anna Ruskær

”Alderen er en fordel”

Ambitionen er, at partiet bliver valgt ind ved næste folketingsvalg, og selvom der kan gå fire år før, der er valg igen, har Anna Ruskær allerede partiprogrammet klar.

Og alderen mener hun kun er en fordel.

- Nogle gange er alder visdom. Jeg har levet et langt liv, og set mange ting, og det kan jeg bruge i partiet, siger Anna Ruskær.

Nu er næste skridt, at nå ud til vælgerne, og det vil Anna Ruskær blandt andet gøre ved at bruge Facebook og YouTube.

Før vælgerne kan sætte et kryds ud for Anna Ruskærs parti, skal det dog først godkendes i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

02:50

TV-indslag: Anna Ruskær fra Kongerslev vil gøre Danmark til et bedre sted at være. Derfor har hun på sine ældre dage valgt at stifte sit helt eget politiske parti.   Foto: Sophie Schou Jensen

Luk video