Seneste nyt:

Aalborg er danmarksmestre i at tiltrække nye borgere

Det går stærkt i Aalborg for tiden, og væksthjulene ruller afsted. Det seneste år er kommunen blevet danmarksmester i tilflytning.

De mange nye aalborgensere skriver sig ind i fortællingen om et Aalborg i kraftig vækst. Uanset hvor øjet kigger hen, bliver der bygget nyt og stort. Langs havnefronten skyder bygningsværker op på stribe og der kommer flere og flere ungdomsboliger.

816 personer har slået sig ned i Aalborg de seneste 12 måneder. Det gør kommunen til danmarksmester i at trække nye beboere til byen.

Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

- Det er fedt. Jeg er rigtig stolt over, at vi er den kommune i Danmark, som flest vælger at flytte til. Aalborg er i den grad rykket frem i danskernes bevidsthed de senere år. Vi er inde i en fantastisk udvikling ikke bare med flere tilflyttere men også med nye arbejdspladser og boliger, siger borgmesteren (Socialdemokraterne).

For at geare byen til de mange nye borgere, arbejder Aalborg Kommune i øjeblikket på at realisere den nye og centrumnære bydel Stigsborg Havnefront, der kan rumme op til 6.500 indbyggere. Derudover bliver der bygget boliger som aldrig før. Det gælder både almene boliger, ejerboliger og private boliger til udlejning. 

- Det er utrolig positivt, at der bliver bygget så mange boliger i Aalborg, og det er især dejligt, at der bliver bygget mange boliger af alle typer. Det er vigtigt, at vi har et bredt og varieret udbud af boliger, så der er noget for enhver smag, siger borgmesteren (Socialdemokraterne).
  
Aalborg Kommune har siden 3. kvartal 2013 haft en befolkningstilvækst på 6.903 personer. Der bor i dag 210.727 indbyggere i Danmarks 3. største kommune.