Aalborg Håndbold skrev historie: Klar til semifinalen i Champions League

Aalborg Håndbold er for første gang nogensinde blandt de sidste fire tilbageværende klubber i Champions League efter en dramatisk returkamp i Flensborg.

Aalborg Håndbold skrev klubhistorie onsdag aften, da holdet for første gang nogensinde spillede sig videre til semifinalerne i Champions League.

Det historiske resultat blev sikret, da Aalborg på udebane led et nederlag på fire mål til den tyske storklub Flensburg-Handewitt i returopgøret i kvartfinalerunden og dermed sikrede sig avancement til næste måneds Final Four-stævne med en samlet sejr på 55-54.

Aalborg Håndbold havde vundet den første kamp på hjemmebane med 26-21 og havde dermed et komfortabelt forspring før returopgøret i Flensborg.

Stregspilleren Magnus Saugstrup scorede kampens første mål og bragte Aalborg Håndbold i front, og landsholdsspilleren havde en stor aften i Flens-Arena, hvor han scorede tre af Aalborgs første fire mål.

Efter 10 minutters spil var stillingen 6-5 til Aalborg Håndbold, og de mange scoringer betød, at nordjyderne formentlig kunne tillade sig at tabe med fem mål og alligevel gå videre, fordi de var på vej mod at score flere mål på udebane end de 21, Flensburg-Handewitt fik lavet i den første kamp i Aalborg.

20210519-213627-B_44Mb

Aalborg-defensiven fik stabiliseret sig, og nordjyderne fortsatte med at score med jævne mellemrum. Det fik midt i første halvleg hjemmeholdets træner til at tage en timeout ved stillingen 11-7 til Aalborg.

I minutterne efter timeouten havde de nordjyske gæster svært ved at få bolden i mål, og hjemmeholdet fik udlignet til 11-11. I slutningen af første halvleg fik Aalborg dog igen skabt et forspring og kunne gå til pause med en føring på 16-14.

Værterne svarede igen

Flensburg-Handewitt fik en forrygende start op anden halvleg, hvor de vandt de første syv minutter med 7-1 og bragte sig foran med 21-17. Dermed begyndte pilen at pege i tyskernes retning i forhold til at sikre sig videre avancement.

Aalborg-træner Stefan Madsen smed sit timeoutkort for at få tilpasset taktikken, og det hjalp umiddelbart, da nordjyderne scorede to gange i træk, efter at spillet blev genoptaget.

20210519-215433-B_79Mb

Aalborg-spillerne havde store problemer med at passere norske Torbjørn Bergerud i hjemmeholdets mål i anden halvleg, og i den anden ende havde værterne fundet opskriften på at lave mål. Små 14 minutter inde i anden halvleg fik Flensburg-Handewitt bragt sig foran med fem mål, og dermed var der udlignet i det samlede regnskab.

Et par minutter senere øgede tyskerne til 26-20 og lå dermed for første gang til at tage semifinale-billetten. Tyskerne, som vandt Champions League i 2014, havde muligheden for at stikke af, men Aalborg-defensiven og den indskiftede målmand Simon Gade leverede flere gode aktioner og fik stoppet værternes scoringsstime.

Spænding til sidste sekund

Med syv et halvt minut tilbage af kampen reducerede Buster Juul på et straffekast til 27-24, og Aalborg havde dermed et par mål at give af i forhold til at sikre den samlede sejr.

Mads Mensah fik dog bragt Flensburg-Handewitt på 28-24, og Johannes Golla øgede til 29-24, før Nikolaj Læsø sendte endnu en vigtig Aalborg-reducering i nettet.

To et halvt minut før tid bragte hjemmeholdet sig igen foran med fire mål, men en Aalborg-reducering fra Felix Claar et lille minut senere betød, at nordjyderne var tæt på at have sikret til en semifinaleplads.

Et minut før tid scorede Lasse Svan. En scoring, som igen bragte Flensburg-Handewitt foran med fem mål. Aalborg fik trukket tiden i slutfasen, og i de døende sekunder scorede Felix Claar. Aalborg-spillerne og -staben kunne juble over et historisk resultat.

Final Four-stævnet spilles i Lanxess Arena i tyske Köln den 12. og 13. juni. Ud over Aalborg Håndbold har også franske Paris Saint-Germain med Mikkel Hansen på holdet kvalificeret sig. De sidste pladser går til franske Nantes eller ungarske Veszprem og til hviderussiske Meshkov Brest eller spanske FC Barcelona.

Aalborg Håndbold er den tredje danske klub, der når til semifinalerunden i herrernes Champions League. Det lykkedes også for AG København i 2012 og for Kolding IF i 2002. Ingen danske herrehold har formået at spille sig i en Champions League-finale.

Se Aalborg-spillerne fejre den samlede sejr i omklædningsrummet.