Aalborg Havn-direktør vil have samme regler som lufthavne for at sikre mod rockere

En særlig ting undrer den tidligere toppolitiker. Derfor sender han nu et ønske.

Aarhus Havns personalegruppe er blevet genstand for opmærksomhed fra hele landet efter det er kommet frem, at rockerklubben Hells Angels har infiltreret havnen med omkring 30 ansatte, som har relation til rockergruppen.

Det har fået Mærsk til at slå alarm og sået alvorlig tvivl om sikkerheden i Danmarks største knudepunkt for containertransport, der blandt andet huser NATO-skibe og er et oplagt mål for narkosmuglere.

Det skriver Berlingske.

I Aalborg kommer det dog ikke bag på direktør Kristian Thulesen Dahl.

- Havnemiljøet har jo tidligere været hårdt og brutalt. Tidligere har man tiltrukket folk, som følte de havde brede skuldre. Derfor overrasker det mig egentlig ikke, siger han til TV2 Nord.

Det vil han ha'

Godt et år inde i sit direktørjob hos Port of Aalborg afviser han, at noget lignende kunne ske heroppe.

- Jeg får ingen indikationer på det, siger han og understreger, at havnen har "stærkt fokus" på det, men at der også er nogle praktiske forskelle på de to dobbelt A-havne.

- Vi er en mindre havn end Aarhus, og folk er tættere sammen og kender hinanden på kryds og tværs. Så det er sværere med den slags “lommer”, fortsætter Kristian Thulesen Dahl.

Han kunne dog ønske særligt én ting.

Ligesom lufthavne er havne såkaldt 'kritisk infrastruktur'. Men hvor det i danske lufthavne, blandt andet i Aalborg, er et krav, at du skal have et omfattende sikkerhedstjek inden ansættelse, er det ikke tilfældet på havnene.

Det undrer Kristian Thulesen Dahl.

- Vi har jo masser af sikring, men vi er kritisk infrastruktur, så derfor kunne jeg ønske mig at baggrundstjek af politiet skulle være et krav, som man ser i lufthavne, siger han.

Det hedder sig at "hvis du skal arbejde i en dansk lufthavn, ved et luftfartsselskab, håndtere fragt, forsyninger eller andet til en dansk lufthavn, er det obligatorisk at gennemgå en udvidet baggrundskontrol."

Det er det, den tidligere DF-formand vil have indført i de danske havne. 

Arkivfoto
Arkivfoto

Seneste nyt

fra Nordjylland