04:18

I disse dage er folkesundhed det helt store samtaleemne i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Centeret danner rammen om en fælles, nordisk konference, der for første gang i 15 år bliver afholdt på dansk jord. Og at det netop sker i Aalborg er ikke tilfældigt.

Aalborg i centrum med folkesundhed

De seneste dage har Aalborg Kongres- og Kulturcenter dannet rammen om en fælles, nordisk konference om folkesundhed. Det er første gang i 15 år, at konferencen bliver afholdt på dansk jord.

Hos Aalborg Kommune har man i disse dage svært ved at få armene ned. For første gang i 15 år bliver ”Nordisk Folkesundhedskonference” afholdt på dansk jord – og værtsbyen hedder Aalborg.

- Jeg ser det som en stor cadeau, at den er kommet til Aalborg, siger Torben Kjeldgaard, der er sundhedsstrateg hos Aalborg Kommune.

Det var nemlig ikke givet på forhånd, at Aalborg skulle danne rammen om konferencen, da de fællesnordiske arrangører planlagde dette års konference. Men Aalborg Kommune fangede alligevel deres opmærksomhed.

- Noget af det, som vi kæmper med, er jo social ulighed og mental usundhed. Og der har Aalborg gjort nogle ting, som vi synes er værd at kigge på, fortæller Jette Jul Bruun, der er enhedschef hos den danske sundhedsstyrelse og har været med til at planlægge konferencen.

Præcis hvilke tiltag der gjorde, at konferencens 730 deltagere fra Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark endte i Aalborg, kan du se i indslaget i toppen af artiklen.