LIGE NU:

Aalborg i centrum med folkesundhed

De seneste dage har Aalborg Kongres- og Kulturcenter dannet rammen om en fælles, nordisk konference om folkesundhed. Det er første gang i 15 år, at konferencen bliver afholdt på dansk jord.

Hos Aalborg Kommune har man i disse dage svært ved at få armene ned. For første gang i 15 år bliver ”Nordisk Folkesundhedskonference” afholdt på dansk jord – og værtsbyen hedder Aalborg.

- Jeg ser det som en stor cadeau, at den er kommet til Aalborg, siger Torben Kjeldgaard, der er sundhedsstrateg hos Aalborg Kommune.

Det var nemlig ikke givet på forhånd, at Aalborg skulle danne rammen om konferencen, da de fællesnordiske arrangører planlagde dette års konference. Men Aalborg Kommune fangede alligevel deres opmærksomhed.

- Noget af det, som vi kæmper med, er jo social ulighed og mental usundhed. Og der har Aalborg gjort nogle ting, som vi synes er værd at kigge på, fortæller Jette Jul Bruun, der er enhedschef hos den danske sundhedsstyrelse og har været med til at planlægge konferencen.

Præcis hvilke tiltag der gjorde, at konferencens 730 deltagere fra Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark endte i Aalborg, kan du se i indslaget i toppen af artiklen.

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden