LIGE NU:

AAU i verdenstoppen inden for ingeniørvidenskab

På ranglisten Best Global Universities stryger Aalborg Universitet ind på en fjerdeplads, og placerer sig dermed i den absolutte verdenstop inden for ingeniørvidenskab.

Europas bedste og verdens fjerdebedste. Den placering indtager Aalborg Universitet på listen over verdens bedste universiteter, som U.S. News & World Report netop har offentliggjort. Inden for ingeniørvidenskab er Aalborg Universitet sprunget fra en plads som nummer 18 i 2016 til en fjerdeplads i 2018.

Den nye topplacering er den seneste i en stime af gode placeringer og kommer kun et halvt år efter at AAU’s ingeniøruddannelser kom ind på en fjerdeplads i en stor undersøgelse af verdens universiteter fra det amerikanske topuniversitet MIT.

- Lidt ubeskedent og ikke særlig nordjysk, så er vi bare blandt de bedste i verden på dette felt; vi har nogle superstærke forskningsmiljøer, stærke samarbejdspartnere og en unik undervisningsmodel, der tager udgangspunkt i løsningen af virkelige problemer, siger rektor Per Michael Johansen.

Forskningen på Aalborg Universitet bidrager til at løse FN's 17 klimamål, blandt andet målet om mere bæredygtig energi.

Det betyder, at virksomheder fra hele verden placerer medarbejdere på universitetets campus. Det drejer sig for eksempel om Danfoss, Vestas, China State Grid og Fuji Electric. Virksomhederne søger forskningsviden inden for blandt andet effektelektronik, der handler om at omsætte elektrisk energi med små tab og dermed høj virkningsgrad.

En af Europas førende rådgivningsvirksomheder, danske COWI, ser det som en stor gave til dansk industri, at danske universiteter er førende, når det gælder ingeniørvidenskab.

- Hos COWI lever vi af at være de dygtigste til at rådgive. Det kan vi kun være, hvis de studerende, der kommer fra universiteterne, har adgang til den ypperste forskning. Derfor er det til gavn for dansk industri, når Aalborg Universitet er med helt i toppen, siger administrerende direktør i COWI, Lars-Peter Søbye, der selv er uddannet civilingeniør fra AAU.

Rektor på AAU, Per Michael Johansen, er stolt af at stå i spidsen for universitetets mange dygtige forskere og medarbejdere på ingeniørfeltet.

- Stor cadeau til alle ansatte for denne fornemme placering. Resultatet er også et udtryk for et langt sejt træk, hvor AAU har arbejdet hårdt for at skabe en unik ingeniørprofil, siger Per Michael Johansen.

Det er ikke kun inden for ingeniørvidenskab, at AAU er i fremgang på den nye ranking fra US News and World Report. Også på en lang række andre felter forbedrer AAU sig markant og går derfor til en samlet plads som nummer 260 ud af verdens ca. 17.000 universiteter.

US News noterer også en fremgang til AAU inden for områderne IT, klinisk medicin, miljøvidenskab, neuroscience, biologi & biotech, og i hvert af disse områder ligger AAU nu i top 500 i verden.

På det seneste har AAU høstet flere topplaceringer på både internationale og danske ranglister. I september kom AAU for første gang med på den anerkendte top 200-liste over verdens bedste universiteter fra Times Higher Education.

I foråret offentliggjorde MIT en rapport om verdens førende ingeniøruddannelser, hvor AAU indtog fjerdepladsen. Rapporten byggede på interviews med 178 eksperter fra hele verden.

I februar udnævnte Dansk Industri AAU som det bedste universitet i Danmark til at samarbejde med erhvervslivet.

Og i marts udpegede Dansk Erhverv også AAU som det bedste danske universitet til erhvervssamarbejde inden for IT.

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Til forsiden

Til forsiden