LIGE NU:

AAU-studerende skal optimere Flyvevåbnet

En gruppe studerende fra AAU skal over de næste uger samarbejde med Flyvestationen for at finde ud af, hvordan Forsvaret kan optimere og forbedre sine arbejdsgange.

Fire studerende fra Arkitektur og Design-uddannelsen ved Aalborg Universitet skal over de næste fire uger være med til at udvikle og optimere hos Flyvestation Aalborg.

Mere præcist skal de fire studerende fra universitetet forsøge at hjælpe flyvevåbnets værksted med at blive bedre til at servicere flyvevåbnets fly.

- Vi er meget interesseret i samarbejdet og glæder os til at se, hvad de kan finde på, der kan hjælpe os med at gøre vores hverdag mere sikker eller nemmere. Og så håber vi at blive inspireret af de unge mennesker, der kommer og følger os på værkstedet, lyder det fra chefsergent Preben Skaarup Rasmussen.

De berømte nye øjne

De fire studerende er i gang med deres afgangsopgave på bacheloren. Her skal de designe et produkt, som kan gøre hverdagen nemmere for flymekanikerne. For flyvevåbnet repræsenterer de fire studerende de berømte øjne udefra.

- De kan se noget, som vi ikke lægger mærke til i hverdagen. Vi går mange gange i den samme trummerum hele tiden, og med de nye øjne ude fra kan de spørge, hvorfor vi gør, som vi gør, siger Lars Bonderup, Produktionsudvikler ved Flyvestation Aalborg.

Også de studerende tror på, at fire sæt friske øjne kan være med til at forbedre arbejdsgangene på Flyvestationen.

- Vi kan måske se nogle helt andre mønstre i den måde, som de vælger at arbejde på, lyder det fra Mette Clausen, Arkitektur og design-studerende.

Produktet og de studerendes opgave skal være færdig inden 13. juni, hvor de skal forsvare projektet.