LIGE NU:

Anderledes afslag: Intet job, men her er et gavekort til en middag

27-årige Jakob Foldager fra Aalborg modtog for fem dage siden et noget utraditionelt afslag på sin jobsøgning hos virksomheden TimePlan.

Rigtig tit kan man risikere end ikke at få besked. Andre gange får man en deprimerende standard-mail med teksten "vi har desværre valgt at gå videre med en anden kandidat". Og har man været til samtale, får man nok et beklagende opkald.

Jo, der er mange måder at få afslag på sin jobansøgning. Men 27-årige Jakob Foldager fra Aalborg har nok alligevel fået det mest utraditionelle. Og hans beretning om det på erhvervslivets svar på Facebook, Linkedin.com, har indtil videre høstet over 1300 likes og 96 kommentarer.

For et par uger siden var Jakob Foldager, nyuddannet kandidat i kommunikation fra Aalborg Universitet, til samtale nummer to hos TimePlan Software. Han var blandt de sidste tre ansøgere til en stilling som mareketingsmedarbejder, og han syntes selv, samtalen gik godt. Desværre var der en af de andre kandidater, der gjorde det bedre, så det blev ikke til et job.

Til gengæld resulterede samtalen i en overraskelse, skriver Jakob Foldager i sit opslag på Linkedin: 

 
 
Foto: Jakob Foldager

- Udover rigtig god, konstruktiv feedback, valgte TimePlan også at sende en ting som tak for min indsats til samtale nummer to. Det er jeg sgu alligevel imponeret over, at de har gjort, og det havde jeg ikke forventet, skriver Jakob Foldager.

Udover afslagsbrevet for fem dage siden modtog han nemlig et gavekort på en tre-retters middag med vin til sig selv og kæresten.

- Jeg ved ikke, hvor udbredt det er, men jeg synes, det viser karakter. Det er alligevel det bedste afslag, jeg nogensinde har fået, skriver Jakob Foldager på Linkedin.

Indtil videre har 75.000 brugere på Linkedin set opslaget.