Seneste nyt:

Ansatte i Aalborg lufthavn mistænkt for svindel med flybilletter

Nordjyllands Politi har sigtet en gruppe medarbejdere i Aalborg Lufthavn for mandatsvig - de er mistænkt for at have svindlet flyselskabet Norwegian for 280.000 kroner.

Opdateret kl. 18 med udtalelse fra lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

En gruppe medarbejdere ansat i Aalborg Lufthavn er mistænkt for at have bedraget flyselskabet Norwegian, og de er nu sigtet for mandatsvig efter straffelovens § 280. 

Det bekræfter Frank Olsen, vicepolitiinspektør overfor TV2 Nord. 

Nordjyllands Politi begyndte at efterforske sagen i 2019 på baggrund af en anmeldelse fra Norwegian.

Sagen er blevet efterforsket lige siden og er nu sendt til juridisk vurdering hos anklagemyndigheden, der skal afgøre, om der skal rejses en sag imod medarbejderne.

Har udnyttet it-systemer

Ifølge Aalborg Lufthavns direktør, Niels Hemmingsen, er den mulige svindel foregået i perioden fra 2014 til 2019, hvor det blev anmeldt, og sagen omfatter både tidligere og nuværende ansatte.

Lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen blev orienteret af politiet i juni 2021.

Det mulige mandatsvig skulle være sket ved, at medarbejderne har udnyttet deres viden og adgang til it-systemer i forbindelse med køb og salg af flybilletter. Det bekræfter vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Fakta: § 280 i straffeloven

Nordjyllands politi vil ikke uddybe, hvordan den mulige svindel skulle være foregået, eller hvor mange medarbejdere, der er tale om.

I lufthavnen har anmeldelsen endnu ikke haft personalemæssige konsekvenser, fortæller lufthavnsdirektøren i denne video.

- Vi har ikke afskediget eller suspenderet nogen i perioden, for jeg kender ikke antallet, og jeg kender ikke navne på dem, der er blevet efterforsket. Så jeg har ikke nogen viden, der berettiger en handling fra min side på nuværende tidspunkt, siger Niels Hemmingsen.

Niels Hemmingsen understreger, at det er en sag, som tages særdeles alvorligt, og at der bliver samarbejdet med Nordjyllands Politi på alle tænkelige måder:

- Nu skal vi først og fremmest give Nordjyllands Politi ro til at komme til bunds i sagen. Det er i alles interesse. Lige nu medfører sagen selvsagt stor uvished for både de sigtede og de øvrige medarbejdere i lufthavnen, og vi håber derfor på en hurtig afklaring. I mellemtiden vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at bibeholde den store tillid, som vi normalt bliver mødt af. Jeg vil også gerne samtidig understrege, at der i følge vores kendskab ikke er rejst tiltale mod nogle af medarbejderne, siger han i en pressemeddelelse.

Svindlen er angiveligt foregået i den nu tidligere lufthavnsdirektør Søren Svendsens tid som direktør. Men han kender intet til sagen, og han er ikke blevet afhørt af politiet, oplyser han til TV2 Nord.