Seneste nyt:

Ansatte i Royal Greenland har nedlagt arbejdet

Mellem 20 og 30 ansatte hos firmaet Royal Greenland har torsdag morgen nedlagt arbejdet og er gået hjem.

Det sker i utilfredshed over, at de ansatte føler, de ikke er blevet orienteret om hvad, der skal ske, efter det forleden kom frem, at Royal Greenlands pakning af rejer flyttes fra Aalborg til Tyskland.

Dermed mister 50 ansatte i Nordjylland arbejdet. Deriblandt de 20-30 ansatte i produktionen, der altså nu har sagt stop og torsdag morgen har påbegyndt en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. 

- De ansatte, der er tale om, er utilfredse med måden, de er blevet gjort bekendt med, at de mister deres arbejde. De ved ikke meget, da virksomhedens øverste direktør har meddelt, at han først kan komme til Aalborg og orientere den 4. februar, siger Benny Vinther Jensen fra 3F i Aalborg, der har en del af personalet fra Royal Greenland organiseret.

Den del af de grønlandske rejer, der ikke kan færdigpakkes til detail og foodservice i Grønland er gennem en del år blevet pakket i lejede faciliteter på Østhavnen i Aalborg i Danmark. Her produceres der også rejer i lage.

Lejekontrakten i Aalborg udløber i slutningen af 2019, men allerede nu har Royal Greenland taget en beslutning om, at flytte pakningen til Cuxhaven i Tyskland.

- De vigtigste markeder for vores detail - og foodserviceprodukter findes i de store europæiske markeder. Vi er derfor i færd med at se på mulighederne i Cuxhaven i Tyskland, hvor vi allerede pakker færdigvarer til de europæiske kunder, siger produktionsdirektør Lars Nielsen, og fortsætter:

- Vi kan i Cuxhaven opnå en del synergi ved sammenlægning, herunder en markant lavere husleje, fortæller produktionsdirektør Lars Nielsen i en pressemeddelelse, hvor direktøren samtidig understreger, at aftalen endnu ikke er endelig.

I de kommende uger vil der pågå en del yderligere dialog og analyse af mulighederne. I starten af februar forventer Royal Greenland, at en endelig beslutning er på plads. Virksomheden håber, at finde en god løsning for så mange medarbejdere som muligt.

Royal Greenland beskæftiger på nuværende tidspunkt cirka 50 medarbejdere på Langerak samt en gruppe vikarer.

Fagforeningen 3F tror ikke, at aftenholdet i produktionen på Royal Greenland kommer i arbejde i dag. Til gengæld har ledelsen fra Svenstrup meddelt sin ankomst i morgen, og de ansatte vil da kunne få informationer om, hvad der kommer til at ske. Hvorvidt produktionen er i gang igen i morgen er endnu uvist.

Royal Greenlands aktiviteter i Danmark tæller, ud over pakkeriet i Aalborg Øst, kontorfaciliteter i Svenstrup syd for Aalborg. Her administreres blandt andet salg, logistik, markedsføring og finans af de internationale markedsaktiviteter.

En eventuel flytning af produktionen får ingen konsekvenser for Royal Greenlands administration i Svenstrup.

Det er har endnu ikke været muligt at få kontakt til Royal Greenland for en kommentar til den aktuelle arbejdsnedlæggelse.