Foto: Presse

Billethajer sælger Paul Simon-billetter til overpris

AKKC advarer om falske billetudbydere, der sælger falske Paul Simon-billetter eller billetter til overpris.

Aalborg Kongres og Kultur Center advarer om, at billetkøbere til koncerten med Paul Simon 29. oktober i Gigantium skal være ekstra opmærksomme på, hvor de køber deres billetter. Der er nemlig svindlere og billethajer på spil.

AKKC er blevet gjort opmærksomme på at billetterne til koncerten udbydes af falske udbydere, der enten sælger billetterne til ekstreme overpriser eller sælger falske billetter.

- Vi har oplevet det flere gange før, når vi har haft koncerter med store internationale kunstnere. Nogle gange køber de billetterne af os over nettet og sælger dem videre til en ekstrem overpris. Andre gange sælger de falske billetter, så publikum tror, at de har adgang til koncerten, og først når billetterne bliver kontrolleret ved indgangen, finder de uheldige ud af, at de ikke kan komme ind, forklarer Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Ticketmaster er den officielle - og eneste - udbyder af billetterne online, og det er der, eller på AKKC's hjemmeside, man skal købe, hvis man vil være sikker på at få ægte billetter til rimelige priser.

AKKC skriver i en pressemeddelelse at de falske udbydere blandt andet tilbyder VIP-pladser på første række til hele 2400 kroner. Sådan en billet koster hos den officielle udbyder 795 kroner.

- Vi opfordrer altid til, at man som billetkøber går ind på spillestedets hjemmeside og orienterer sig om, hvem der er den officielle billetudbyder til en given koncert. Det kan nemlig være meget svært at skille fårene fra bukkene, når man først surfer rundt på nettet. Ofte annoncerer de falske billetudbydere nemlig eksempelvis på Google, og de vil derfor komme til at stå sammenblandet med de ægte billetudbydere. Derudover ser deres internetsider meget ægte ud, så man har som forbruger ikke en chance for at gennemskue det – udover de svimlende høje priser i nogle tilfælde, siger Ernst Trillingsgaard.