LIGE NU:

Bookmaker: Oddset på AaB-guld styrtdykker

For en måned siden kunne man hos NordicBet få indsatsen hele 150 gange igen, hvis man spillede på AaB som dansk mester i denne sæson. Det odds er nu helt nede på 9.

AaB satte søndag en tyk streg under, at de lige nu er Superligaens mest formstærke hold. Med 2-0 i Brøndby tog de deres fjerde sejr i træk - og sjette sejr af syv mulige siden starten af oktober. For blot en måned siden var nordjyderne placeret midt i tabellen efter en noget svingende sæsonstart, og et mesterskab virkede dengang som ren science fiction. Eller sagt på bookmaker-sprog: DM-guld til AaB stod i hele 150 gange pengene.

AaB er i den grad kommet op i de omdrejninger, der sikrede dem mesterskabet i 2013/14-sæsonen. Det er blevet til sejre på stribe, storspil i de fleste kampe og en øjeblikkelig placering som nummer to i Superligaen - ganske vist med en kamp mere end FC København og FC Midtjylland, men nordjyderne er nu kun et enkelt point efter københavnerne på førstepladsen og har skrabet lige så mange point sammen som de forsvarende mestre fra FC Midtjylland på tredjepladsen. Regner man alt dette om til sandsynligheder, er bookmakeren NordicBet nu helt nede i odds 9,00 på DM-guld til AaB.

- Selv om stammen fra guldholdet stadig er at finde i klubben, er det meget overraskende, at AaB blander sig helt i toppen. En del unge talenter er med på holdet, og man forstærkede sig ikke efter sidste sæsons femteplads, hvor AaB endte hele 23 point efter FC Midtjylland. Men nordjyderne har i efteråret haft Superligaens højeste topniveau, og især på hjemmebane har de strålet i de fleste kampe, forklarer NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

- AaB er Superligaens klart mest scorende hold med 37 mål i 17 kampe, hvilket er hele 10 mål bedre end det næstmest scorende. Lukas Spalvis, der indledte sæsonen som tredjeangriber, har vist uhyggelig effektivitet og er suveræn topscorer i Superligaen med 14 mål. Når oddset på nordjysk DM-guld er faldet så meget, hænger det også sammen med, at AaB på nuværende tidspunkt rent faktisk har to point mere end på samme tidspunkt i 2013/14-sæsonen, da de også kom fra baghjul og bare blev bedre og bedre, siger Tonni Munk Jensen.

Når NordicBet trods alt ikke kan komme længere ned end odds 9,00 på nordjysk DM-guld, skyldes det ifølge Tonni Munk Jensen, at profiler som Lukas Spalvis og Nicolaj Thomsen meget vel kan ryge til udlandet, mens truppen fortsat er tynd og sårbar over for skader eller karantæner, der kan ødelægge den gode rytme.