LIGE NU:

BusinessAalborg: Fyrede Intel-medarbejdere er i høj kurs

200 medarbejdere mister jobbet, når it-giganten Intel lukker afdelingen i Aalborg. De fyrede ingeniører skal dog formentlig ikke lede længe efter nyt arbejde.

Verdens største producent af computerchips, Intel, lukker afdelingen i Aalborg og flytter arbejdspladserne til andre steder i verden. Det betyder, at omkring 200 medarbejdere mister deres arbejde.

Det er primært softwaremedarbejdere, der nu skal på udkig efter nyt job. Og ved BusinessAalborg har man tilbudt Intel assistance med at hjælpe medarbejderne videre i samarbejde med jobcenteret og NOVI.

- Det er trist, hver gang vi mister en arbejdsplads, og vi vil gøre alt for at få dem videre. Gudskelov er der tale om medarbejdere, som er i høj kurs, siger Tonny Thorup, der er erhvervschef ved BusinessAalborg.

Han forventer, at det er et spørgsmål om meget kort tid, før virksomheder begynder at ringe til BusinessAalborg for at høre mere om medarbejderne.

- Medarbejderne ved Intel er af den slags, som virksomhederne skriger efter, siger Tonny Thorup.

quote Medarbejderne ved Intel er af den slags, som virksomhederne skriger efter.

Tonny Thorup, erhvervschef ved BusinessAalborg

Mødes gennem Facebook-grupper

BusinessAalborg har tidligere parret fyrede medarbejdere og virksomheder sammen gennem lukkede Facebook-grupper. Her kan virksomhederne skrive, hvilken type medarbejder, de mangler – og så kan de interesserede tage kontakt. En løsning, han også regner med bliver taget i brug, når Intel-medarbejderne skal finde nyt arbejde.

- Det lyder lidt banalt, men Facebook-grupperne har vist sig at være enormt effektive og gode. På den måde er det frit for alle, og vi slipper for at gøre forskel på folk, når en virksomhed kontakter os, siger Tonny Thorup.

Løsningen med at parre gennem Facebook-grupper brugte BusinessAalborg også, da BAE Systems lukkede i Aalborg, og da Siemens fyrede omkring 400 medarbejdere.

Afdelingen i Aalborg forventes at være lukket helt ned ved udgangen af året.