LIGE NU:

Coronavenlig jazz: Sommerens eneste jazzfestival i Aalborg er i gang

Selvom de fleste festivaler er aflyst i sommeren 2020, findes der stadig nogle lyspunkter. Især for jazzglade nordjyder. Lige nu afholdes sommerens eneste jazzfestival i Aalborg nemlig.

Foreningen Meutiviti afholder i disse dage den niende udgave af Meutiviti Festival. Festivalen består af otte koncerter, der bliver holdt skiftevis i Huset og 1000Fryd i Aalborg i coronavenlige versioner. 

Kenneth Dahl Knudsen er på scenen fredag aften. Han mener, det går godt for jazzkulturen i Aalborg, og han har et klart bud på hvorfor.

- Det går rigtig hurtigt lige nu. Vi har skabt masser af muligheder, og vi har erfaret, at publikum er med, og hele byen er med på det. Det er enormt interessant. Hvis jeg får lov til at bestemme, kan man bo i Aalborg og være jazzmusiker på fuld tid, siger Kenneth Dahl Knudsen.

Artiklen fortsætter under videoen...

 

Publikum skal have en ny oplevelse hvert år

Formanden for foreningen Meutiviti Mads Houe Sørensen oplever ligesom Kenneth Dahl Knudsen en stigende interesse både blandt musikere og publikum. Og han ønsker at give de besøgende en ny oplevelse hvert år.

- Vi har en vision i bestyrelsen om at servere helt frisk, nykomponeret materiale for at få publikum helt tæt på processen, for at vi ikke spiller de samme numre om og om igen, uden der sker noget nyt. 

Festivalen er den eneste jazzfestival i Aalborg i 2020, og festivalen fortsætter til og med lørdag.