LIGE NU:

Delebil til de studerende på UCN

Studerende på UCN i Aalborg kan nu låne en delebil, hvis de har mere end 25 kilometer til deres studiejob.

Eva Kalczynska på 23 år fra Polen er i gang med at uddanne sig til bygningskonstruktør på UCN i Aalborg.

Ved siden af studiet arbejder hun tre dage om ugen i Sindal, men med en mødetid klokken 07.00 er det svært for hende at nå frem til Sindal til tiden med offentligt transport.

- Jeg skal med to forskellige transportmidler til stationen i Sindal, og virksomheden, jeg arbejder på, ligger 6 kilometer uden for byen, så det er en lang gåtur, siger Eva Kalczynska, mens hun for første gang sætter sig ind i den bil, hun og andre studerende nu kan låne.

Bianca Maria Gutsmidl er projektleder på UCN i Aalborg, og hun har været med til at søsætte projekt delebil til de studerende sammen med de andre samarbejsdspartnere.

- Vi har hørt vores studerende tale om, at der findes mange gode arbejdspladser uden for Aalborg, hvor man kan  få studiejob, men at det er besværligt at komme dertil, siger Bianca Maria Gutsmidl.

Mange studerende på UCN i Aalborg har et studiejob, men det kan være lidt besværligt, hvis studiejobbet ligger langt væk fra Aalborg, og transporttiden er lang. Det har man nu fundet en løsning på.

Lignende koncept i Aarhus

Via en app kan de studerende melde sig efter først til mølle-princippet og booke sig ind på en kørsel. Der er  plads til 4 i bilen.

Et lignende koncept kører allerede i Aarhus, og her man gode erfaringer med delebilen

- I dag oplever vi, at flere virksomheder uden for Aalborg forgæves søger efter studentermedhjælpere, så vi håber, at den her første delebil på landevejen kan blive så stor en succes, at vi kan lave aftale om 4-5 nye delebiler, slutter Bianca Maria Gutsmidl.