Seneste nyt:

Erhvervsdirektør skal stå i spidsen for ny turistdestination: Turister kigger ikke på kommunegrænser

Turistsammenslutningen Destination Nord får Aalborg Kommunes nuværede erhvervsdirektør som ny direktør fra 1. august.

Erhversdirektør i Aalborg Kommune Tonny Thorup skifter om en måned titel. Her tiltræder han som direktør i Destination Nord - turismesammenslutningen af Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner - og en af de såkaldte turistdestinationer, der er den nye måde at bedrive turismefremme på.

- Turister, der kommer til Nordjylland skeler ikke til kommunegrænserne, så det giver rigtig god mening, at man går sammen i nogle større klynger, så man kan sælge hele området til turisterne, lyder det fra den kommende direktør.

I Nordjylland er de fire førnævnte kommuner gået sammem om Destination Nord mens Hjørring, Jammerbugt og Thisted Kommuner er gået sammen med Lemvig og Holstebro i Destination Nordvestkysten. Vesthimmerlands Kommune og Mariagerfjord Kommune er sammen om Destination Himmerland og Rebild Kommune står indtil videre udenfor det nye destinationssamarbejder.

Fantastiske brands

Og selvom der geografisk er langt fra Grenen i Nord til Lille Vildmose i syd, tror Tonny Thorup sagtens, det kan lade sig gøre at sælge "hele pakken" til turisterne der kommer til Nordjylland.

- Jeg tror, der bliver kortere mellem de forskellige attraktioner nu hvor vi er gået sammen i en turistdestination hvor vi kan arbejde aktivt på at få flyttet turisterne rundt mellem oplevelserne og attraktionerne, lyder det fra den den snarlige direktør.

- Vi får nogle muligheder for at promovere gastronomien i Aalborg for de turister, der er ude og spise i Skagen ligesom vi kan give gæsterne på Kunsten i Aalborg en smagsprøve på, hvad Skagens Museer har at byde på, fortæller han videre.

- Vi har helt generelt nogle fantastiske brands i kommunerne og det giver også nogle virkelig gode muligheder for at udvikle Destination Nord.

Corona har givet et stort behov 

Tonny Thorup tiltræder mens coronavirus stadig sidder på en stor del af dagsordenen i Danmark. Nok er epidemien under kontrol og stadigt færre er indlagt med covid-19 sygdommen ligesom kun få nye smittetilfælde kommer til. Men konsekvenserne af forårets nedlukning er allerede enorme i de erhverv, der lever af turisme.

- Corona har gjort, at der virkelig er brug for et stærkt turismesamarbejde hvor vi kan hjælpe til, at der kommer nogle penge i kassen. Der er en tredjedel af danskerne, der har planer om at holde ferie i Nordjylland, så vi har en gylden mulighed for at få dem til at blive lidt længere, bruge lidt flere penge - og forhåbentlig få dem til at komme tilbage igen næste år, siger Tonny Thorup.

Sund konkurrence med nabodestinationer

De kommunale turismefremstød, VisitAalborg, VisitJammerbugt og så videre, arbejdede - groft sagt - kun for sig selv, hvorimod de nye turistdestinationer i højere grad kan komme hele vejen rundt og tilbyde det, turisterne har brug for.

Det gælder også for Destination Nord, der kan tilbyde alt hvad hjertet begærer - med undtagelse af de store sandstrande ved Vesterhavet. Og turisterne kender jo ikke til kommunegrænser, så skal Tonny Thorup nu have indført lukkede grænser til Hjørring og Jammerbugt for at holde på "hans" turister? Nej, lyder svaret.

- For det første er det godt med lidt sund konkurrence. Det holder os alle sammen skarpe. Og for det næste er det jo også oplagt at samarbejde på tværs af turistdestinationer. I hvert fald om en af de primære opgaver: At få turisterne lokket hertil, siger Tonny Thorup, der nærmest allerede har sat sig i bilen for at komme ud i sommerlandet og besøge de mange samarbejdspartnere, der er ude i kommunerne.

- Jeg skal bare have drejet nøglen og så er jeg afsted. Vi skal ud i verden og tale med aktørerne i turistbranchen og det glæder jeg mig helt enormt meget til.

Har knebet en tåre eller to

Når Tonny Thorup takker af hos BusinessAalborg er det efter 18 år som ansat i Aalborg Kommune. Og det bliver ikke uden vemod, han tager afsked med sin arbejdsplads.

- Der er allerede blevet knebet en tåre eller to. Det har været en drøm for mig at blive erhversdirektør i Aalborg Kommune og den drøm gik i opfyldelse. Nu har jeg udlevet den og så er det tid til at prøve noget nyt. Rejsen for mig, den slutter her, fortæller Tonny Thorup, der allerede har talt med flere, der er interesserede i at træde i hans fodspor.

- Og det kan jeg på det varmeste anbefale, lyder det slutteligt fra Tonny Thorup.

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden