Betjente fra Nordjyllands Politi var natten til fredag i aktion to gange ved havnen i Aalborg. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

To redningsaktioner på havnen: Forbipasserende reddede kvinde fra at drukne - fuld mand på vej i vandet

Natten til fredag faldt endnu en kvinde i vandet ved havnen i Aalborg. Og forbipasserende forhindrede 59-årig mand i at springe i det kolde vand.

Det var en 29-årig kvindes store held, at nogle forbipasserende hørte hende råbe nede fra vandet. Ellers kunne det være gået helt galt.

Ved 02.30-tiden i nat faldt kvinden nemlig i vandet i området omkring Ved Beddingen og kabelparken øst for Aalborg centrum.

- Til hendes store held hørte forbipasserende hendes nødråb og kom hende til undsætning. De kunne dog ikke få hende trukket op af vandet, så de tilkaldte hjælp, og da vores patrulje kom frem, kunne de ved fælles hjælp få hende trukket op, fortæller vagtchef Jess Falberg fra Nordjyllands Politi. 

Kvinden blev hentet med ambulance og kørt til behandling på Aalborg Universitetshospital, men hun skulle være uden for livsfare. 

Tog tøjet af

Kun få timer senere kom politifolk igen på arbejde ved havnen i Aalborg efter et tip fra forbipasserende. 

- Vidner så en beruset mand begynde at tage tøjet af i nærheden af Jomfru Ane Parken og kajkanten. De fik tilkaldt hjælp, og patruljen fik stoppet den 51-årige mand fra at hoppe i vandet. Han var noget fuld, så vi ved ikke, om han havde tænkt sig at tage en svømmetur, eller hvad hans planer var. Nu ligger han i hvert fald til afrusning i detentionen, og så må vi tage en snak med ham, når han vågner, siger vagtchefen.