Fortsætter vild stime: Nordjyske kvinder har kurs mod landets bedste liga

Med kun ét nederlag i de første 10 kampe ligner kvinderne fra EH Aalborg en meget seriøs kandidat til at rykke op i den bedste liga.

Mange nordjyder kan huske dengang, at Aalborg DH kæmpede med om det danske mesterskab i kvindehåndbold år efter år - og endda spillede med i toppen af Champions League.

Men i flere år har Nordjylland ikke haft en hold i den bedste kvindelige håndboldliga.

Det ser dog ud til, at det bliver lavet om fra næste sæson.

EH Aalborg, som i dag spiller i 1. division, har nu vundet ni kampe i træk, siden holdet tabte åbningskampen til TMS Ringsted i starten af september.

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg, som er hjemmehørende på Skansebakken i Nørresundby,  indtager dermed førstepladsen i den næstbedste række og ligner det bedste bud på en oprykker til ligaen.

Lørdag eftermiddag kunne de nordjyske kvinder sætte endnu en sejr ind på kontoen, da de knuste gæsterne fra Hadsten.

Bortset fra de første fem minutter, hvor Hadsten kom foran 4-2, var der aldrig tvivl om resultatet af dagens kamp.

Godt bakket op af et tre-mands hårdtslående trommekor og enorm tryk på højttalermusikken spillede hjemmeholdet sig elegant gennem kampen og vandt sikkert 25-19 efter føring på 14-8 ved halvleg.

Undervejs førte EH Aalborg endda med ni mål, men tabte lidt terræn til sidst.

Stærkt spil hele vejen rundt

Ved sæsonstart så det ellers ikke ud til, at Aalborg-holdet, der indtog en midterplacering i sidste sæson, skulle være duksen i 1. division.

Sæsonen startede med et nederlag til pigerne fra EH Aalborg, og efterfølgende udspillede der sig et mindre spilleropgør med træneren Peter Jagds.

Det ser dog ud til, at man nu har fået “snakket ud”, og EH Aalborg er stærkt spillende på alle pladser.

I dag var det bagspilleren Frida Høgaard Nielsen, der førte an i løjerne med 5 mål i træk i anden halvleg, og med 10 mål i alt blev hun efter kampen udråbt til kampens spiller.

Næste kamp i jagten på en plads i den bedste kvindeliga er på lørdag mod Hellerup, som er et af bundholdene.