Fra idealistisk DSU-spire i spejderhytte til exit fra posten som bykonge: Se Kastrup-Larsens liv i politik

Efter 10 år som borgmester har Thomas Kastrup-Larsen besluttet at stoppe som borgmester, når en afløser er fundet.

Meget vand er løbet under broen siden Thomas Kastrup-Larsen første gang stillede op til byrådsvalg i Aalborg Kommune i 1997. 

Før han gik ind i politik var han bare Thomas, en ung mand fra Kalundborg, der var flyttet til Aalborg for at studere offentlig administration og blev aktiv i DSU. 

TV2 Nord mødte ham dengang i 1995 til et møde mellem danske og udenlandske unge, som skulle være med til at komme med forslag til FN om, hvordan man skulle løse den store arbejdsløshed blandt unge. 

- Det, at du befinder dig i en spejderhytte, det er jo gode rammer om socialt samvær og for at have nogle gode diskussioner, sagde han dengang. 

Slut med at sidde i borgmesterstolen

Da han i 1997 første gang stillede op til kommunalvalg, var han en idealistisk 24-årig mand, som var markant yngre end mange af de andre politikere i byrådet. 

10 år gik der før Thomas Kastrup-Larsen, der var blevet familiefar i mellemtiden, blev fuldtidspolitiker. Han blev nemlig rådmand for Sundhed og Kultur, og han begyndte at ligne en klar aftager for den daværende borgmester, Henning G. Jensen. 

Sådan blev det også. 

Efter valget i 2013 blev han borgmester, og han har været det lige siden. Men nu har han besluttet, at der skal andre boller på suppen. 

Han har valgt at forlade politik til sommer. 

- Jeg ved ikke helt præcist, hvad jeg skal beskæftige mig med endnu, men jeg kunne godt tænke mig at arbejde med erhvervslivet eller uddannelse. Jeg ved det simpelthen ikke. Det skal jeg finde ud af, og så må vi se, hvor jeg bliver bragt hen, siger han til TV2 Nord. 

Se hele TV2 Nords portræt af politikeren, der nu har valgt at indstille karrieren i byrådet, øverst i artiklen.


Seneste nyt

fra Nordjylland