Freddy har samlet i mere end 30 år: Nu får han vild chance

Rundvisninger på Voergaard Slot byder på en omfattende og kostbar samling af kunstværker og antikviteter, men denne sommer er der også blevet plads til at udstille fire private samlinger, som ikke nødvendigvis er så kostbare.

Freddy Laursen fra Vadum har samlet på effekter med forbindelse til det historiske engelske bilmærke Vauxhall siden 1992. Han siger selv, at han sandsynligvis har Europas største Vauxhall-samling.

- Jeg er fascineret af Vauxhalls historie. Det er ikke bare et bilmærke. Der ligger en lang og spændende historie bag, siger Freddy Laursen.

Sammen med tre andre samlere udstiller han denne sommer i ridehallen ved Voergaard Slot. Samlingen hedder Danskernes Samlinger, og det er besøgschefen på slottet, som har fået ideen til den noget anderledes udstilling.

- Nok har vi en meget fornem og kostbar samling af kunst og antikviteter her på det gamle slot, men det er jo ikke sådan, at den almindelige danskers fine samling ser ud. Det er det, vi gerne vil undersøge med denne her udstilling, siger Janne Toksvig Bak.

050624 Freddies samlermani på udstilling thha 16755


Fossiler, sparebøsser og brocher

Besøgende på Voergaard Slot kan udover Vauxhall-genstandene se både fossiler, sparebøsser og brocher. Udstillerne er fundet ved en efterlysning af private samlinger.

- Der var stor interesse for det. Vi har set eksempler på alle mulige samlinger. Etiketter, krukker, smykker og skildpaddefigurer, men vi har valgt de fire, som vi synes meget fint viser, hvordan almindelige danskeres udstillinger ser ud, siger Janne Toksvig Bak.

Freddy Laursen har i mange år været redaktør på det danske Vauxhall-klubblad. Både der og online bruger han mange timer på at fortælle historier om Vauxhall. Han kender alle modeller, og han har nu temmelig sikkert også en eller anden genstand, som han kan bruge til at forklare om Vauxhall.

- Jeg er jo glad for at dele min interesse med andre. Der er mange i udlandet, som interesserer sig for Vauxhall, så jeg skriver en del online om det. Og så kan jeg bruge samlingen til at understrege, hvad jeg mener, siger Freddy Laursen.

Udstillingen kan ses på Voergaard Slot frem til den 31. august.


Seneste nyt

fra Nordjylland