LIGE NU:

Frem med meterstokken: Skoleelever må sidde tættere

Sundhedsstyrelsen har ændret retningslinjerne for hvor stor afstand, der skal være mellem blandt andet skoleelever for at begrænse smittefaren. Afstandskravet bliver sat ned fra en to til en meter.

På Gug Skole er de godt igang med at indrette sig til de nye tider. Skolens serviceleder og udskolingschef er ved at måle op med en meterstok, for sjetteklasserne vender tilbage på skolen på mandag.

De plejer at sidde ved siden af hinanden, men det bliver lidt anderledes nu, for at hele klassen kan være der.

- Vi har rigtig mange tomandsborde, men i stedet for at sidde ved siden af hinanden, så må de nu sidde i hver sin ende af bordet, for så er der den fornødne afstand. Man sidder så ikke lige godt i forhold til tavlen, men det er en anden udfordring, vi må løse, siger udskolingsleder på Gug Skole, Henrik Bilgrau.

Gug Skole er Aalborg Kommunes største skole med 900 elever og med fire spor på de fleste klassetrin. Nulte til femte klasse er tilbage i skole. To meters reglen har betydet, at det har været nødvendigt at dele klasserne op i to, men nu kan de fleste klasser samles igen.

quote Vi har rigtig mange tomandsborde, men i stedet for at sidde ved siden af hinanden, så må de nu sidde i hver sin ende af bordet, for så er der den fornødne afstand. Man sidder så ikke lige godt i forhold til tavlen, men det er en anden udfordring, vi må løse.

Henrik Bilgrau, udskolingsleder, Gug Skole

- Det har betydet rigtig meget ressourcemæssigt. For når man deler eleverne i to lokaler, så skal der naturligvis også være to voksne på. Det er klart, at når vi kan begynde at have dem tilbage i et lokale, så kan vi også stille og roligt fade ud, at man ikke nødvendigvis i alle lektioner skal være to voksne, men at man også godt kun kan være en, siger skoleleder på Gug Skole Rikke Zimmer.

Ekstraregning bliver mindre

Aalborg Kommune havde regnet ud, at hvis afstandskravet på de to meter var blevet opretholdt indtil nytår, så ville det have givet en ekstraregning på 200 til 300 millioner kroner. Det skulle dække lokaleleje, hygiejnefaciliteter og ekstra personaleomkostninger. Den regning ser nu ud til at blive mindre.

- Det er klart, at vi skal stadig rengøre en hel del mere, end vi plejer. Vi kommer også til på nogen skoler at skulle ud og leje lokaler. Især vores store byskoler har svært ved at have alle eleverne, også selvom afstandskriterierne er kommet ned, og vi kan have mange i vores klasse, så er der brug for nogen steder at leje lokaler alligevel, siger skolechef i Aalborg Kommune, Mads Jørgensen.

Gug Skole er netop en af de skoler, der regner med, at 7.-9. klasserne skal huses et sted ude i byen, for at man kan leve op til, at klasserne har eget toilet og håndvask. Det er ikke på plads endnu.

- Det bliver godt. Vi glæder os helt vildt til at få vores ældste elever i skole igen. Det er jeg slet ikke bekymret for. Vi glæder os bare til at få fingre i dem igen. Jo hurtigere, jo bedre, siger skoleleder Rikke Zimmer.

Skolerne afventer stadig, hvordan de nye retningslinjer fra Undervisningsministeriet helt nøjagtigt bliver. De skulle gerne komme senere på ugen.

Sundhedsstyrelsen har ændret retningslinjerne for hvor stor afstand, der skal være mellem blandt andet skoleelever for at begrænse smittefaren. Afstandskravet bliver sat ned fra en to til en meter. Dermed bliver det lidt nemmere og billigere at drive skole under coronarestriktionerne. De nordjyske skoler har i dag haft travlt med at måle op.
gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Til forsiden

Til forsiden